Talkieshoroscoop

NOVEMBER: SLOW DOWN

DE TALKIESHOROSCOOP IS LEKKER VERNIEUWEND, GEEN HOROSCOOP DIE JOU GAAT ZEGGEN DAT JE DE LIEFDE VAN JE LEVEN GAAT ONTMOETEN, MAAR WEL EEN HOROSCOOP DIE JOU AAN HET DENKEN ZAL GAAN ZETTEN MET ELKE MAAND EEN ANDERE INVALSHOEK OP BASIS VAN JOUW STERRENBEELD. DEZE MAAND DUIKEN WE SAMEN MET ASTROLOGE MAANNOMADE IN de verandering die we volgens het heelal moeten doormaken. 

Elke maand kijken we naar de invloed van een planeet op de maand die voor ons ligt. In de maand november kijken we naar de invloed van de volle maan van 8 november, die extra bijzonder is omdat deze ook nog eens samen valt met een maaneclips! De energie van de volle maan zal ons de rest van de maand nog aan het denken zetten. Tijd dus om stil te staan bij wat je kan verwachten.

Dat de volle maan een krachtig fenomeen is, is inmiddels wel bekend. Niet alleen heeft deze maanfase invloed op eb en vloed, ook is het drukker in de ziekenhuizen en worden er zelfs meer kinderen geboren tijdens de volle maan. Niet eens gesproken over het feit dat we zelf langer wakker liggen omdat ons hoofd vol gedachten zit, of gewoon omdat ons lichaam nog alle prikkels aan het verwerken is. In de astrologie staat de volle maanfase bekend om zijn reflecterende functie waarbij hij zaken aan het licht brengt, die we soms liever verbergen, zodat we nog meer vanuit onze kracht kunnen gaan leven. Nieuwe inzichten dus die je bewust of onbewust zal gaan toepassen, zodat we klaar zijn voor een nieuw hoofdstuk zonder het oude zeer te blijven meedragen.

De maaneclips daarentegen is een fenomeen die minder bekend is, maar die de volle maan nog meer kracht bij zet. Een nog krachtigere volle maan dus die draait om verandering en de overgang naar een nieuwe periode. Deze energie voelen we niet alleen in de dagen voorafgaand maar ook de dagen na de volle maan en zal ons de rest van de maand aan het denken blijven zetten.

De volle maan die samenvalt met de maaneclips valt deze maand op 8 november in Stier, een sterrenbeeld die ons inzichten geeft in hoe we de afgelopen tijd eigenlijk voor onszelf hebben gezorgd. In het drukke leven dat we leiden en alle verantwoordelijkheden die we hebben, vergeten we dat er één belangrijk ding is om voor te zorgen, en dat is onze eigen mentale rust. Dat dat vaak het laatste is waar we aan denken, is wel duidelijk te lezen aan de uitvalcijfers door burn-outs en overspannenheid die we de afgelopen jaren hebben horen vallen. De volle maan in Stier laat ons nadenken over hoe we onszelf zijn verloren en laat ons ervaren waar we emotioneel behoefte aan hebben. Een tijd om afscheid te nemen van oude patronen of gedachten die je tegenhouden door het roer volledig om te gooien. Tijd om eindelijk rustig aan te doen door vaker te kiezen voor wat jij nodig hebt. Hoe jij persoonlijk nog meer uit de volle maan kan halen, lees je in onderstaande horoscoop.

Ram
20 maart t/m 19 april

De volle maan in Stier zal jou als Ram leren om bewuster te worden van je financiën, omdat we in deze onstuimige tijden ook bewuster moeten omgaan met de stabiliteit die we zelf enigszins nog kunnen creëren. Grenzen stellen zodat je op de lange termijn meer overhoudt en daardoor minder stress ervaart is een vorm van selfcare…

Stier
20 april t/m 20 mei

Verwacht veel energie want de volle maan staat in jouw sterrenbeeld waardoor het je ogen zal openen voor kansen die nog op je liggen te wachten. Wat je daarvoor nodig hebt is wel een goede spiegel die jij jezelf moet voorhouden, want de kansen komen natuurlijk niet aanwaaien. Tijd om de controle los te durven laten, wat vaker naar anderen te luisteren en te geloven in je eigen krachten.

Tweelingen                                                                                                         
21 mei t/m 20 juni

Met de volle maan die jouw spirituele kant zal belichten, is het tijd om onder ogen te komen dat ook jij als Tweelingen onafgesloten zaken hebt liggen waar je liever omheen kletst. De volle maan is een tijd van verandering en dat betekent voor jou om jezelf open te stellen voor de zaken die je niet direct kan verklaren of de zweverige praktijken waar je voorheen om lachte. Niet alleen zal het je ogen openen, maar ook mentale verlichting gaan geven.

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Een goed moment voor jou om te reflecteren op hoe de afgelopen samenwerkingen zijn gegaan, omdat daar nog veel groei uit te behalen valt. Jij bent iemand die graag voor anderen zorgt, maar een goede samenwerking is natuurlijk geen moeder-kindrelatie, maar juist een relatie op gelijk niveau. Tijd dus om te kijken hoe jij professioneler in samenwerkingen een rol kan gaan spelen. En hoe goed jij om kan gaan met feedback…

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Carrière, een belangrijk onderwerp waar jij tijdens deze volle maan aandacht aan zal moeten besteden om stappen te gaan zetten. Niet dat je gelijk je baan op moet zeggen, maar wel dat jij onder ogen moet komen hoe goed jij nog op je plek zit. Is er nog voldoende groei en uitdagingsmogelijkheden voor je en lukt het ondanks de druk om te presteren om je werk/prive-balans op orde te houden? Tijd om keuzes te maken waar jij profijt van hebt, niet waar je werkgever profijt van heeft.

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Jij vindt de nuchtere energie die de volle maan in Stier met zich meebrengt erg fijn, want ondanks dat de volle maan vooral een mentale stimulatie is ervaar niet dat je emoties hoog op lopen. Daarentegen kan jij juist nog beter gaan nadenken over hoe jij afgelopen tijd je passie hebt nagejaagd en hoe je ondanks de negativiteit toch optimistisch had kunnen blijven. Zeker met jouw kritische kant ben je soms snel geneigd eerder de donkere wolken te zien dan de zonnige kant….

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Tijd voor passie! Waar het ene sterrenbeeld juist zijn emoties sterker ervaart tijdens de volle maan, zullen jouw passies worden versterkt. Geen gek idee aangezien de kans toch groot is dat jullie beiden wakker liggen tijdens de volle maan. Niet alleen fijn om gebruik te maken van zo’n energiek en passievol moment, maar ook om na te denken hoe vaak jij nou echt de teugels hebt laten vieren en hoe vaak jij je door anderen hebt laten leiden in het hebben van plezier…

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Jij wordt tijdens de volle maan aan het denken gezet over je relaties en of deze op dit moment bij je passen in de huidige vorm. Net als onze persoonlijke groei verdienen ook relaties het om zich te blijven ontwikkelen waardoor deze volle maan jou zal laten inzien welke veranderingen nodig zijn binnen de relaties die je bent aangegaan. Denk hierbij niet alleen aan liefdesrelaties, maar ook die met vrienden en collega’s. Wie lopen jou en jouw grenzen omver en hoe kan je beter voor jezelf op komen?

Ben jij net als Kendall Jenner een Schorpioen? Dan herken je je waarschijnlijk in het volgende. De Schorpioen is het meest intense teken van de dierenriem tekens. Ze staan bekend om hun passie, assertiviteit, vastberadenheid en daadkracht. De planeet van transformatie en regeneratie Pluto is de heersersplaneet van dit waterteken. Schorpioen wordt ook beschouwd als het meest sensuele teken van de dierenriem.

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Tijd om alle excuses de deur uit te gooien, want de volle maan in Stier laat jou inzien waar jij laks genoeg bent geweest om niet het optimale uit het project te halen of uit je eigen gezondheid. Ondanks dat Stier een echte levensgenieter is, laat het ons ook inzien hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam te zorgen en je mentale rust. Dat laatste betekent natuurlijk niet alleen luieren, maar ook vooral georganiseerd taken afronden zodat je meer ruimte krijgt in je hoofd. Dat kan je wel gebruiken…

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Nu de volle maan in sensuele Stier staat, krijg ook jij als mede aardeteken een boost in de romantiek. Maar ook daarvoor moet wel wat werk verricht worden, door eens goed te kijken naar hoe jij jouw romantische kant uit. Dat je rationeel bent, is duidelijk, maar het is tijd om je bewust te worden naar hoe klein een romantisch gebaar kan zijn om impact te maken op degene waar je van houdt.

Waterman
20 januari t/m 18 februari

De volle maan draait allemaal om jouw thuissituatie, zowel in de praktische zin over hoe je op dit moment woont en wat anders moet als om de emotionele kant van de mensen die je om je heen hebt verzameld. Tijd om na te denken wat thuis nou echt voor jou betekent. Bij wie voel jij je thuis en kan jij dat warme gevoel die jij van hen ervaart, ook terug geven? Ben jij er net zoveel voor hen als dat anderen voor jou zijn?

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Voor jou draait deze volle maan vooral om communicatie en hoe goed jij voor jezelf durft op te komen. Als Vissen wordt je vaak aangezien als zacht persoon, maar deze volle maan laat je juist inzien hoe jij nog meer je vrouwtje kan staan als mensen misbruik van je maken. Een periode waarin het duidelijk wordt hoe je nog meer je grenzen kan stellen en kan werken aan het duidelijk uitdragen van een boodschap.