Glucose goddess

Jessie Inchauspé deelt haar hacks voor meer energie

Fit, vrolijk en bomvol goede energie: dat is de Franse biochemicus Jessie Inchauspé, a.k.a. de Glucose Goddess op Instagram. Ze is naar onze hoofdstad afgereisd voor een signeersessie van haar tweede boek, Glucose revolutie in de praktijk. Ze noemt haar business ook wel haar baby, haar grote passie waar ze haar werk van heeft kunnen maken. Aan haar succes ligt echter een heftig ongeluk ten grondslag, waarbij ze haar rug breekt en een periode met depressies en angsten volgt. Tien(!) jaar lang was zij zoekende naar hoe zij zich beter kon gaan voelen. Niets hielp, totdat zij inzicht kreeg in haar glucosewaarden en een verband zag met haar mentale en lichamelijke gesteldheid. ‘Ik ben nooit bezig geweest met mijn glucosewaarden, ik dacht altijd dat dit iets was voor mensen met diabetes. Niet dus’, aldus Inchauspé.

Sinds 2019 deelt Jessie haar inzichten online met handige video’s en makkelijk begrijpbare grafieken. Inmiddels is zij meer dan twee miljoen volgers op Instagram rijker, vliegen haar boeken als zoete broodjes over de toonbank, behoren sterren als Gwyneth Paltrow, Jessica Alba en Ellen Pompeo tot haar fanbase en staan er nog meer liefhebbers in de rij voor een handtekening, foto en quick chat met deze energieke Française. 

Gefeliciteerd met je nieuwe boek!
‘Ik ben er zó blij mee, het is echt prachtig geworden. In mijn eerste boek, Glucose revolutie, vertel ik over de invloed van glucose op onze gezondheid en deel ik makkelijk toepasbare tips. Hierna kreeg ik echter zoveel vragen over welke stappen men dan precies moet ondernemen en welke gerechten lekker en passend zijn, dat ik besloot een tweede boek te schrijven. Ik deel in dit huidige boek vier makkelijke hacks die je kunt toepassen in je leven, waardoor je je in vier weken energieker zal voelen!’

Hoe werkt het precies?
‘Veel mensen denken dat het in balans houden van je glucosewaarden heel ingewikkeld is en dat je bepaalde dingen niet meer mag eten. Dat is niet waar; je mag alles eten en je hoeft geen calorieën te tellen. Het gaat ook niet om afvallen, het gaat erom dat je je energieker voelt. Begin de dag bijvoorbeeld met een hartig ontbijt, drink een azijn drankje, eet groenten voordat je begint aan de rest van de maaltijd en beweeg na het eten. Al is het maar tien minuten! Zelfs met het toepassen van één stap merk je al een verschil, je gaat je een betere versie van jezelf voelen. En lukt het je een keer een dag niet om dit te doen, dan is dat ook helemaal niet erg.’

Talkies Beauty Issue

#5 juli 2023

Meer weten over de hacks van Jessie? In de nieuwe editie van Talkies Magazine vind je een uitgebreid interview met de glucose goddess!