Tijd voor transformaties

Talkieshoroscoop April

DE TALKIESHOROSCOOP IS LEKKER VERNIEUWEND, GEEN HOROSCOOP DIE JOU GAAT ZEGGEN DAT JE DE LIEFDE VAN JE LEVEN GAAT ONTMOETEN, MAAR WEL EEN HOROSCOOP DIE JOU AAN HET DENKEN ZAL GAAN ZETTEN MET ELKE MAANDEEN ANDERE INVALSHOEK OP BASIS VAN JOUW STERRENBEELD. DEZE MAAND VERTELT ASTROLOGE MAANNOMADE ONS ALLES OVER DE TRANSFORMATIES.  

Tijd voor verandering, want komende maanden zal Pluto in Waterman ons langzaam laten wennen aan een nieuwe realiteit. Na de afgelopen 15 jaar in stugge Steenbok te hebben doorgebracht gaat Pluto, planeet van transformatie en destructie nu over tot revolutionaire Waterman. Een flinke verandering dus waar we astrologisch gezien zeker rekening mee moeten gaan houden. Een planeet die ons leert dat voor verandering het altijd nodig is om afscheid te nemen en door een aantal zure appels heen te bijten, transformatie is niet altijd makkelijk en dat weet deze planeet dondersgoed. 

Afhankelijk van het sterrenbeeld waar deze kleine en machtige planeet in staat, ontstaat er een verandering in de samenleving. Vanaf 24 maart tot ruim 11 juni verblijft de planeet een paar maanden in Waterman waar wij alvast kunnen wennen aan zijn energie, want vanaf eind 2024 zal hij zijn grote entree maken en ruim 20 jaar in Waterman verblijven. De afgelopen jaren draaiden dankzij Pluto in Steenbok om veranderingen op het gebied van werkstructuren, macht en wereldwijde financiën waardoor we zeker voor uitdagingen hebben gestaan. Geen gemakkelijke periode want Pluto zorgt voor verandering met een harde hand. Met vallen en opstaan leren we tenslotte!

Nu Pluto zich voorbereidt op een verblijf van 20 jaar in Waterman zullen de schokkende veranderingen vooral gaan plaatsvinden op het sociale en technologische vlak. Denk hierbij aan meer automatisering, meer ruimte voor artificial intelligence maar ook meer aandacht voor de effecten van onze acties op bijvoorbeeld derdewereldlanden. Een humanere blik naar de wereld waarbij de aandacht verschuift van individualisme naar juist samenwerkingen. Waarbij het belangrijker is om de wereld een stukje beter te maken dan alleen je eigen vermogen.  Ondanks dat de invloed van Pluto vooral invloed zal hebben op onze maatschappij, ligt er ook een aandeel van onszelf in. Wat Pluto de komende maanden en jaren voor jou in petto heeft, lees je in de horoscoop van Talkies! 

Ram
20 maart t/m 19 april

De komende tijd staat voor jou als individualistische Ram in het teken van jezelf openstellen naar anderen en bewuster worden van jouw rol in de maatschappij. Een nieuwe vorm van het ontdekken van jouw identiteit, want waar jij jezelf kent als sterrenbeeld dat graag de leiding neemt, zal Pluto in Waterman je laten inzien dat jouw kwaliteiten ook zeker liggen in het vormen van connecties met anderen. Grote samenwerkingen zouden best eens het antwoord op moeilijke situaties in de toekomst zijn. 

Stier
20 april t/m 20 mei

Als sterrenbeeld dat zich kenmerkt door zijn koppigheid en zijn angst voor het onbekende, zijn grote veranderingen een onderwerp dat jij lastig vindt. Daarom zal Pluto jou de komende jaren gaan uitdagen om je verder te ontwikkelen in je werkveld of door kansen te zoeken in opkomende arbeidsmarkten rondom technologie. Je kan je wel blijven verzetten tegen veranderingen op werk, maar de nieuwe ontwikkelingen halen ons op den duur zeker in. Blijf dus bij met de literatuur, wees op de hoogte van nieuwe cursussen en denk een stap verder tijdens reorganisaties want deze zouden best eens een duw in de goede richting voor je kunnen zijn. 

Tweelingen
21 mei t/m 20 juni

Grote levenslessen zullen de komende 20 jaar op jouw pad komen waardoor je wordt uitgedaagd om dieper te graven in jouw persoonlijke en zelfs spirituele ervaringen. Een periode die niet altijd makkelijk voor je gaat zijn, maar wel waarbij jij jezelf beter zal leren kennen en zal inzien dat de communicatie met anderen best een stuk persoonlijker ingevuld kunnen worden. Want waar je normaal gesproken goed bent in het aangaan van vluchtige gesprekken, leer je tijdens Pluto in Waterman dat de kracht van gesprekken juist zit in het aangaan van connectie, luisteren en gehoord voelen. Minder oppervlakkige gesprekken en meer diepgang zullen niet alleen je relaties gaan verbeteren, maar ook nieuwe inzichten gaan geven hoe je om kan gaan met de lastige situaties die in je leven spelen. Je hoeft het wiel echt niet zelf uit te gaan vinden. 

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Pluto is niet jouw meest favoriete planeet, want als planeet van transformatie en destructie is het juist Pluto die ervoor zorgt dat je voor lastige keuzes komt te staan zodat je verder kunt groeien. Zeker wanneer Pluto in een revolutionair sterrenbeeld als Waterman staat, wordt jij uitgedaagd om jezelf ook te vernieuwen en niet langer stil te blijven staan bij het verleden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want tijdens deze innerlijke reis leer jij dat harde keuzes kunnen zorgen voor nieuwe hoofdstukken. Tijd dus om afscheid te nemen van relaties die je tegenhouden of de inzichten waarmee jij jezelf klein houdt. Deze lessen hoef je niet alleen te leren, want het vinden van hulp in therapie kan zeker verlichting geven om om te gaan met zaken uit het verleden en het vinden van de nieuwe jij. Net als een feniks zal ook jij herrijzen. 

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Wanneer de transformerende planeet Pluto in jouw gebied van relaties staat, weten we dat jij de komende tijd een flinke reis zal doormaken als het gaat op het gebied van liefde en vriendschappen. Een reis waarbij jij je eigen waarde leert inschatten en de duw krijgt om afstand te nemen van de mensen die jouw warmte en liefde niet verdienen. Zeker de mensen die je klein houden of onderschatten zijn de mensen die je niet mee zal gaan nemen in de toekomst. Wellicht schrikt dit af, maar dit zorgt er wel voor dat jij nog meer aandacht en liefde zal hebben voor de mensen die er wel toedoen, wat meer verdieping en meer geluk zal geven op de lange termijn. Een tijd dus om te investeren in de mensen die je ontspanning brengen en afscheid te nemen van de mensen die jouw tijd en liefde niet meer waard zijn. 

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Dat jij hard werkt, is een feit. Maar dat jij hierbij geneigd bent om jezelf keihard voor bij te lopen, is ook zeker een feit. De planeet van transformatie laat zien dat jij deze snelheid en pad van destructie zeker niet nog jaren gaat volhouden en leert je de komende tijd dat het belangrijker gaat zijn om je gezondheid meer prioriteit te geven. Denk hierbij aan beter slapen, gezonder eten en een betere privé-werkbalans en natuurlijk het implementeren van meer ontspanning. Er is meer in het leven dan alle verantwoordelijke zaken. Alhoewel je nu wellicht niet de noodzaak ziet om blijvende veranderingen door te brengen, kan een gebeurtenis in de toekomst je zeker het licht laten zien. 

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Waar jij je soms schuil houdt achter jouw muurbloempjes imago, zal je de komende tijd bewuster worden van de hoeveelheid kracht die in jouw schuilt. Een tijd waarin je meer vrijheid zal ervaren om jezelf te zijn en jezelf beter zal durven uiten. Dit zal niet alleen nieuwe deuren voor je openen, maar helpt ook om jouw creatieve kant meer tot uiting te laten komen. Er zitten veel meer talenten in jou dan je voor mogelijk hield waardoor jij jezelf meer gaat omarmen. Erg fijn voor zowel je zelfvertrouwen, maar ook voor het plezier in het leven dat je ervaart. Want des te vrijer jij je durft te uiten, des te vrijer je zal leven. Pluto in Waterman belooft dus geen slechte periode voor je te gaan worden, maar een periode waarin je zal ontwaken. 

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Er is steeds meer aandacht voor intergenerationele overdracht, dus de ervaringen van jouw ouders en grootouders, en het effect van veilige hechting als kind die jou vormen tot de persoon die jij bent vandaag. Alhoewel jij als nieuwsgierig sterrenbeeld het gevoel hebt dat jij jezelf al goed kent, zal er de komende jaren nieuwe informatie naar de oppervlakte komen waarbij jij jouw triggers nog beter leert kennen. Wellicht niet de meest makkelijke periode, maar als pittige Schorpioen heb jij zeker wel voor hetere vuren gestaan en weet jij dat door diep door het stof te gaan je er alleen maar beter uit zal gaan komen. Tijd dus om niet alleen in het verleden te gaan graven, maar ook diepe gesprekken met familieleden te voeren zodat je het verleden en ervaringen beter leert begrijpen en kan plaatsen. 

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Pluto in Waterman, een shift die soms gevreesd wordt, maar jij als avontuurlijk sterrenbeeld ziet er de ernst zeker niet van in. De komende jaren maakt Pluto je meer bewustzijn rondom communicatie en de manieren waarop je denkt en analyseert. Je wordt je bewuster van de waarde van niet alleen woorden en houding waardoor je een stukje voorzichtiger zal worden. Van nature ben je vrij uitgesproken en alhoewel dit zeker zijn voordelen heeft, creëert dit voor anderen ook een barrière om vrije gesprekken met je te kunnen voeren. De botte kant zal hierbij de komende tijd plaats maken voor een zachtere kant waarbij je leert om niet alleen rationeel te communiceren, maar ook zeker emotioneel. 

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Financieel zal Pluto in Waterman je best eens kunnen laten schrikken, want door zijn transformerende energie zal hij jouw financiële stabiliteit best eens op de proef gaan stellen. Niet dat je ineens bankroet zal zijn, maar verwacht wel uitdagingen rondom uitgaven en inkomsten waardoor jij je bewuster gaat zijn van de waarde van geld. Een uitdaging die je gaat helpen om grote uitgaven van te voren te plannen, bewuster te worden van de mogelijkheden tot beleggen maar ook welke financiële risico’s je bent aangegaan. Niet alleen een tijd dus om bewuster uitgaven te gaan doen, maar ook om minder materialistisch te gaan leven en in te zien dat er genoeg pleziertjes zijn die geen geld kosten. 

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Jouw tijd is gekomen, want nu Pluto in Waterman staat, zal jij in staat zijn om jezelf opnieuw uit te gaan vinden. Als meest innovatief en creatief sterrenbeeld ben jij het die zich uit elke situatie weet te redden waardoor jij deze uitdagende periode zeker aan zal kunnen. Niet voor niets wordt hierbij uitdagend genoemd, want doordat Pluto in jouw sterrenbeeld staat zal jij jezelf best hard gaan tegenkomen. En alhoewel de moed je best eens in de schoenen zal gaan zakken, is het juist in deze periode dat jij de kracht in jezelf leert waarderen. Geen zacht eitje, maar een kracht om rekening mee te houden die zichzelf door elke storm weet heen te slaan. Aan het eind van de rit heb je hierbij niet alleen meer zelfkennis, maar ook een boost aan zelfvertrouwen waarbij je een duidelijker doel voor ogen hebt. 

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Pluto in Waterman zal een tijd aanbreken waarbij jij als Vissen leert dat het tijd is om jezelf beter te leren kennen. Alhoewel je altijd vrij veel empathie en interesse in anderen hebt, is het nu tijd om interesse in jouwzelf te tonen en te ontdekken wie jij nou echt bent. Ontdek jouw krachten, je talenten en alle eigenaardigheden die jou als persoon maken om niet alleen uit te vinden of je op jouw juiste levenspad bent maar ook of het niet tijd is om grote veranderingen aan te brengen. Zwemmen in hetzelfde water kan veilig voelen, maar brengt je niet tot de grotere gelukken die op je liggen te wachten. Hoe eng het ook kan zijn om nieuwe paden in te slaan, door je eigen kracht te erkennen weet jij dat je elke uitdaging aan kan. Alhoewel jij wordt gezien als gevoelig sterrenbeeld, is het juist jij die de meeste kracht in je hebt om altijd maar door te gaan en je door elke situatie weet te slaan. Een tijd dus om je angsten onder ogen te komen om te voorkomen dat je straks in diepere problemen terecht komt. Pluto maakt het je niet makkelijk, maar zal je aan het eind van de rit wel veel opleveren.