Mercurius in Steenbok

Talkieshoroscoop december

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand duiken we samen met astrologe Maannomade in op hoe we onze droom helder voor ogen kunnen.

Een nieuwe horoscoop staat je in de maand van de feestdagen te wachten en deze draait volledig om communicatie! Op 1 december verhuist Mercurius, planeet van communicatie en denkvermogen naar Steenbok, een stug sterrenbeeld die je zal helpen om rationeler gesprekken te gaan voeren. Steenbok is een echte goalgetter en weet hoe hij zijn plannen het beste kan laten slagen. Een hardwerkend sterrenbeeld die zijn verantwoordelijkheden neemt en weet dat met een slow & steady approach je altijd bij de finish komt. Nu Mercurius vier weken lang in dit sterrenbeeld verblijft, merken we dat ook onze communicatie doelgerichter gaat worden. We zijn minder emotioneel en kunnen daardoor ook beter de hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden. Dit maakt het voeren van small talk aan tafel lastiger omdat je graag grote onderwerpen wilt bespreken in plaats van gezellig geneuzel. Daarnaast maakt Mercurius in Steenbok je ook een stuk georganiseerder en lukt het makkelijker om door te zetten in lastigere tijden. Alhoewel de eerste weken van december daardoor vrij soepel lijken te verlopen, zullen de laatste twee weken wat meer voeten in aarde gaan krijgen als vanaf 13 december Mercurius in retrograde gaat waardoor zijn energie minder soepel verloopt. Dit zorgt ervoor dat we meer in ons hoofd gaan zitten en onszelf uiten lastiger zullen gaan vinden. Ook als het gaat om organisatie ga je merken dat je meer zal moeten opletten en de checklists je beste vriend kunnen gaan worden. Welke zaken de komende maand nog meer aandacht kunnen gebruiken, lees je in de horoscoop van Talkies! 

Ram 20 maart t/m 19 april

Met Mercurius in Steenbok is de maand december een maand waarin je carrièredoelen extra aandacht van je krijgen. Jij hebt een doel voor ogen en niet alleen helpt het dat jouw natuurlijke enthousiasme en passie doorstralen in de uitvoering, maar helpt de langetermijnsvisie die je dankzij Mercurius in Steenbok krijgt, je door de lastige momenten heen. Hierdoor geef je minder snel op en loopt het ook een stuk soepeler nu je maar op een doel gericht bent, in plaats van de losse fladders. Lekker bezig Ram, maar laat je niet uit het veld slaan als je merkt dat je in de tweede helft van december je mojo kwijt raakt. Denk eraan, slow and steady.. 

Stier 20 april t/m 20 mei

De koude decembermaand doet ook de Stier niet veel goeds. Nu je meer binnen zit, vind je het lastig om je ontspanning te vinden omdat het weer niet heel uitnodigend is om de frisse lucht op te snuiven. Gelukkig word je de komende maand geïnspireerd om verder te kijken dan de voordeur en zit je meer in de reismodus. Een goed moment om nieuwe vakanties te plannen of te kijken welke wandelingen of hikes je dichtbij kan doen. Het kopen van een regenjas en een paar waterdichte schoenen gaan je echt plezier opleveren als je er de tweede helft van de maand meer door heen zit. 

Tweelingen 21 mei t/m 20 juni  

Met het naderen van het eind van het jaar, maak jij als Tweelingen je ook weer op voor de feestdagen en een nieuw jaar. Geen negatieve visie maar juist een optimistische kijk op het feit dat je ook weer volop kan verbinden met mensen die je al een tijd niet hebt gezien. Laat je vooral niet afschrikken als je merkt dat de gesprekken in de tweede helft van de maand minder soepel gaan lopen want als Tweelingen heb je genoeg in huis om zelfs de meest stroeve gesprekken weer nieuw leven in te blazen. 

Kreeft 21 juni t/m 22 juli

Nu jij de komende maand je emoties beter kan scheiden van de gesprekken die je voert, merk je dat de relaties om je heen een stukje soepeler verlopen. Je ervaart minder dreiging omdat je bepaalde gevoelens beter kan nuanceren en even de stilte kan vasthouden voordat jij je emoties door ratelt. De tweede helft van de maand kan lastiger voelen als je meer in je hoofd blijft hangen in plaats van jezelf te uiten. Blijf dus oefenen met jouw rationele stem om je hoofd niet op hol te laten brengen. 

Leeuw 23 juli t/m 22 augustus

Tijd voor verandering, aldus Mercurius in Steenbok die ervoor zorgt dat jouw hoofd meer gaat staan naar het verkrijgen van nieuwe routines. Je hebt meer interesses om je leven een tikkeltje om te gooien, waardoor jij je meer gaat inlezen in welke kleine veranderingen je dagelijks kan invoeren. Niet dat je niet goed genoeg bent, maar wat afwisseling en een nieuw doel zal je goed doen om je hoofd af te leiden. Ook perfect voor de feestdagen calorieën die er aan zitten te komen. 

Maagd 23 augustus t/m 22 september

Een fijne tijd komt voor je aan als de nuchtere visie van Mercurius in Steenbok je helpt om tot rust te komen en je kracht weer te vinden. Hierdoor spreek jij je niet alleen makkelijker uit, maar stroomt de creativiteit ook daar waar het niet gaan kan. Een nieuwe visie, herleefde passie en een hoofd vol ideeën zijn het gevolg. Schrijf de inzichten vooral op, zodat je tijdens de laatste twee weken van december er lekker op kan teren. 

Weegschaal 23 september t/m 22 oktober

Door de rustige aard die Mercurius in Steenbok met zich meebrengt, merk je dat jij je makkelijker kan uiten naar anderen. Niet alleen helpt dit om je liefde voor anderen duidelijk te maken, maar helpt het ook met het stellen van grenzen binnen je familie en jouw inner circle. Een tijd waarin je duidelijker mag gaan staan voor de dromen die je hebt en je niet laten afschrikken door de meningen of angsten van een ander.

Schorpioen 23 oktober t/m 21 november

Als intuïtief en daardoor soms emotioneel sterrenbeeld, merk je dat de rationele kant van Mercurius in Steenbok even wennen is. Niet alleen heb je het gevoel killer over te komen, maar merk je ook dat van binnen de emoties meer lijken op te lopen. Een tijd waarin vluchten voor situaties aanlokkelijk lijkt als het van binnen hoog oploopt. Gelukkig is dit ook een tijd waarin je meer verbinding met anderen kan zoeken, want juist door de rationele kant van Steenbok leer je dat familie en vrienden onvoorwaardelijk er voor je zijn. Een tijd van leunen en steunen dus! 

Boogschutter 22 november t/m 21 december

De zomer was duur, de herfst net zo met jouw uitgavenpatroon die net als jouw karakter een tikkeltje impulsief is. Nu de planeet van communicatie en denkvermogen invloed zal hebben op jouw financiële wereld, word jij je ineens bewuster van hoe belangrijk het is om deze zaken goed voor elkaar te krijgen. Een goede tijd dus om je uitgavenpatroon in kaart te brengen en een spaardoel op te zetten zodat je de komende jaren een duidelijk doel hebt om voor te werken. Extra belangrijk om jezelf te budgetteren tijdens de feestdagen als Mercurius retrograde roet in jouw spaarplan kan gaan gooien. 

Steenbok 22 december t/m 19 januari

Nu Mercurius, planeet van communicatie en denkvermogen in jouw eigen sterrenbeeld staat, zie je duidelijk voor je welk pad je de komende tijd gaat bewandelen. Je weet duidelijk wat je wilt waardoor je extra gemotiveerd bent om wat steentjes bij te dragen. Nu het makkelijker is om duidelijk te communiceren en je meer vertrouwd bent om de leiding te nemen, is dit een tijd van actie. Deel je plannen met de mensen om je heen zodat zij je door de moeilijke tijden heen kunnen helpen als je het pad even kwijt bent. 

Waterman 20 januari t/m 18 februari

Het is een tijd van actie geweest toen Mercurius afgelopen maand in jouw eigen sterrenbeeld stond te stralen, maar wat omhoog gaat, komt ook omlaag. Tijd dus om je rust te pakken zodat je weer jouw batterij kan opladen. Mentaal merk je dat je meer behoefte hebt aan het creëren van ruimte waardoor je deze grens duidelijker kan uiten naar de mensen om je heen. Tijd voor een goed gesprek dus zodat je meer mentale ruimte voor jezelf creëert om je gedachten op een rij te zetten. 

Vissen 19 februari t/m 20 maart

Een kant die velen niet kennen van Steenbok is de overdadige trouw die dit nuchtere sterrenbeeld heeft voor zijn inner circle, een kwaliteit die ook jij hebt. Nu Mercurius in dit vriendelijke sterrenbeeld staat, word je nog beter in het duiden van de liefde voor vrienden en relaties. Een maand van het zoeken van verbintenis, verstevigen van bestaande relaties en delen van ideeën. Een reis om niet alleen te maken, maar vooral samen. 

ZIE OOK: TALKIES JAARHOROSCOOP