Emoties en Creativiteit

Talkieshoroscoop Maart

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maandeen andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand vertelt astrologe Maannomade ons alles over het uiten van onze emoties en creativiteit. 

Mercurius, een planeet die ons blijft integreren. Ondanks dat dit een kleine planeet is, is het zeker niet een om te onderschatten door zijn invloed op ons op aarde. Mercurius staat voor communicatie, verwerken van informatie, analyseren en intellectualiteit. Afhankelijk van het sterrenbeeld waar Mercurius in verblijft, krijgen we andere kansen om het allerbeste uit de kwaliteiten van deze planeet te halen.  

Afgelopen weken stond de planeet van communicatie in Waterman, waardoor we een stuk socialer maar ook innovatiever waren. Nieuwe informatie namen we makkelijker tot ons, waardoor ons brein nu vol zit met goede ideeën. Perfect, want tijdens de periode van 3 tot 19 maart verblijft Mercurius in Vissen waardoor we de komende weken meer zullen gaan visualiseren en beslissingen gaan nemen op basis van intuïtie in plaats van rationaliteit.

Alhoewel deze periode perfect is voor het uitwerken van de ideeën die je hebt opgedaan en jouw creativiteit te laten stromen, zal je brein wel minder precies werken door de dromerige invloed die Vissen met zich mee brengt. Hierdoor kan je het gevoel krijgen dat je sneller bent afgeleid en meer aan het dagdromen bent dan dat het lukt om te concentreren of complexe zaken te analyseren. Durf dus verwachtingen los te laten en leef meer in het nu. Niet alleen levert het minder stress op, maar geef jij jezelf ook de ruimte om meer te voelen door op je intuïtie te durven vertrouwen. Hoe jouw sterrenbeeld nog meer uit de energie van Mercurius in Vissen kan halen, lees je in jouw persoonlijke horoscoop!  

Ram

20 maart t/m 19 april

Als Ram houdt jij van duidelijkheid, maar nu Mercurius in Vissen staat wordt je op de proef gesteld als je merkt je hersenen minder straight forward werken en het niet lukt jezelf duidelijk te maken voor anderen. Voor jou als vurig sterrenbeeld ligt hierbij de uitdaging om verwachtingen los te laten en meer in het nu te leven en de frustratie niet de baas te laten worden. Een tijd dus om een pas op de plaats te doen.

Stier

20 april t/m 20 mei

Nu de planeet van communicatie in een gevoeliger sterrenbeeld staat, wordt jij als nuchter sterrenbeeld uitgedaagd om meer van jouw zachte kant te laten zien. Helaas bestaat er nog steeds geen uitvinding waarbij anderen ruiken hoe jij je voelt en wat je nodig hebt. Laat de muur dus zakken voor de mensen om je heen en gebruik de komende weken om jezelf beter te uiten naar anderen. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de band met vrienden en collega’s! 

Tweelingen

21 mei t/m 20 juni

Als Tweelingen ben je gewend aan het schakelen tussen alle gedachten die in je hoofd omgaan, waardoor de dromerige en wazige energie van Mercurius in Vissen je niet echt afschrikt. Daarentegen helpt het je juist om meer na te denken en te voelen hoe jouw carrière op dit moment voor je voelt en welke richting je moet gaan inslaan. Fijne creatieve ideeën komen op als je buiten de gebaande paden durft te gaan kijken en jij je realiseert dat het tijd is voor verandering. 

Kreeft

21 juni t/m 22 juli

Net als Vissen val jij als Kreeft ook onder de ‘water sterrenbeelden’ waardoor jullie beiden gevoeligheid gemeen hebben. Daarom voel jij je wel thuis in het feit dat er de komende tijd meer ruimte gaat zijn om je gedachten uit te pluizen en je emoties meer onder woorden te brengen. Niet alleen leer je hierdoor dat er altijd plek is voor datgeen dat je voelt, maar kan je ook meer aangetrokken worden tot de mystieke en spirituele kant van het leven. Yoga, meditatie of astrologie kunnen fijne plekken zijn te sparren met je gevoelens. 

Leeuw

23 juli t/m 22 augustus

Normaal gesproken ben jij als Leeuw vrij aanwezig maar nu Mercurius de komende weken in Vissen staat, is het aan jou om te leren dat er ook ruimte moet zijn voor de emoties van anderen. Een periode waarin het minder draait om oppervlakkige connectie, maar meer in het aangaan van verbintenis door elkaar de ruimte en waardering te geven. Jouw communicatiestijl zal dus gaan verdiepen waardoor je merkt dat er meer in mensen schuilt dan dat je tot nu toe hebt gedacht. 

Maagd

23 augustus t/m 22 september

Als totale tegenpool merk je dat nu Mercurius in Vissen staat, je niet helemaal op je gemak bent nu het meer draait om het uiten van emoties. Integendeel, deze houdt je voor anderen het liefst voor jezelf. Voor jou voelt dit makkelijk, maar voor anderen voelt het soms als een ondoordringbare muur. Tijd dus om tijdens Mercurius in Vissen jezelf meer open te stellen voor anderen door een kijkje te geven in wat anderen voor je betekenen en meer te gaan samenwerken. 

Weegschaal

23 september t/m 22 oktober

Als Weegschaal mag jij de komende weken extra aandacht besteden aan het uiten van wat jij nodig hebt, in plaats van altijd voor anderen klaar te staan. Tijd dus om jezelf niet langer meer op de tweede plaats te zetten, maar meer je grenzen aan te geven en wat egoistischer zijn als het draait om het in delen van tijd. Er mag best meer aandacht zijn voor jouw gezondheid de komende weken. 

Schorpioen

23 oktober t/m 21 november

Van nature ben je meer gesloten, zowel naar vreemden als naar de mensen die dichtbij je staan. Nu de planeet van communicatie in een dromerig en gevoelig sterrenbeeld staat, wordt ook jij uitgedaagd om jouw zachtere kant te laten zien. Tijd dus om de uitdaging aan te gaan voor gesprekken waarbij jij jouw gevoelige kant meer naar voren brengt. Niet alleen helpt het om de band met anderen te versterken, maar leer jij jezelf ook op een andere manier kennen. 

Boogschutter

22 november t/m 21 december

Als de planeet van communicatie een tijd in en zachtaardig, spiritueel sterrenbeeld verblijft, zal zelfs de stoerste Boogschutter ook een stukje gevoeliger worden. De dromerige kant van Vissen brengt je terug naar de basis, in plaats van alleen maar te blijven dromen over de toekomst leert de fase van Mercurius in Vissen je juist om meer in het nu te leven. Meer waardering dus voor wie je bent en waar je vandaan komt en dat zal zeker een beetje rust gaan brengen. 

Steenbok

22 december t/m 19 januari

Ondanks jouw nuchtere kant ben ook jij een stukje gevoeliger nu Mercurius de komende weken in gevoelige Vissen verblijft. Hierdoor zal jij je bewuster worden van jouw communicatie, die soms vrij duidelijk en direct is. Handig om de boodschap over te brengen, maar ook jij weet dat die niet altijd goed valt. Tijd dus om de boodschap meer in te pakken en rekening te leren houden met de gevoelens van de mensen om je heen. 

Waterman

20 januari t/m 18 februari

Als sterrenbeeld dat veel waarde hecht aan logica, daagt de plaatsing van communicatie- en analyseplaneet Mercurius je uit om meer te vertrouwen op het stemmetje in jou. Je kan nog alle voor-en tegens blijven afwegen, maar als het gevoel niet goed is zal dat de belangrijkste waarschuwing zijn. Omdat jij meestal ver weg blijft van jouw zachtere kant, zal je merken dat dit nog best een uitdaging voor jezelf gaat worden om jezelf meer open te stellen voor emoties, het uiten van je gevoelens en vertrouwen op je intuïtie. 

Vissen

19 februari t/m 20 maart

Als laatste sterrenbeeld van de dierenriem wordt jij vaak onderschat, maar nu de planeet van communicatie een tijd in jouw sterrenbeeld verblijft, durf je meer voor jezelf op te komen. Een goede oefening dus om je gedachten niet langer voor je te houden, maar ook zeker om sommige mensen eens goed de waarheid te zetten. Je hoeft niet altijd door iedereen geliefd te worden, zeker als die liefde niet wederzijds is. 

Photograph by Craig Blankenhorn/HBO Max

Ben jij net zoals Sex and the City actrice Kristin Davis Vissen? Dan herken jij je misschien in de volgende eigenschappen. ‘Vissen zijn gevoelig en eindeloos romantisch. Maar let op: ze kunnen ook flink van zichzelf afbijten als iets ze niet zint. Het gevoel komt wel altijd op de eerste plaats, het is leidend in alle beslissingen en alles wat ze doen. Vissen gaan discussies niet uit de weg, maar hebben ook geen zin in eindeloos wikken en wegen. Liever geven ze dan de ander zijn of haar gelijk, ook wanneer ze hier niet volledig achterstaan’, aldus de Moonsisters