we duiken in op de levenslessen

Talkieshoroscoop November

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand duiken we samen met astrologe Maannomade in op de levenslessen die we moeten leren, met of zonder zweepslag…

Elke maand duiken we in op de energie die we deze maand gaan ervaren van een planeet in de kosmos. Deze maand duiken we in op Saturnus, planeet van karma en autoriteit die zijn weg weer zal vervolgen in Vissen. 

Saturnus is een langzame planeet die geen directe, schokkende effecten op ons zal hebben maar ons met een flinke duw de juiste richting op zal sturen. Als langzame planeet staat deze krachtpatser sinds maart dit jaar in Vissen (tot mei 2025!) waarbij we onszelf leren om een flexibele houding aan te nemen voor de curveballs van het leven. Deze planeet van karma en autoriteit leert ons de levenslessen, maar stond sinds juni in retrograde waardoor de lessen een stuk minder soepel verliepen.

Alhoewel karma vaak negatief klinkt, draait het bij Saturnus om de lessen die we moeten leren door je verantwoordelijkheid te nemen. Geen lantergefanter, maar streven naar je doelen en beseffen dat veranderingen en discipline nodig zijn. Toen Saturnus in retrograde stond, verliep zijn energie een stuk stroever waardoor we het onszelf best moeilijk gemaakt hebben. Zeker omdat Saturnus in Vissen stond, een dromerig sterrenbeeld die ons eraan herinnert om het leven te nemen zoals het is. Het accepteren en loslaten van situaties kon hierdoor best pittig zijn waarbij je vast kon lopen in de gedachten en zorgen die je hebt. Vanaf 4 november stopt de retrograde fase en pakken we de draad weer op als Saturnus zijn weg weer vervolgd in Vissen voor de laatste maanden van het jaar. Niet alleen stellen we ons hierdoor meer open voor de veranderingen in het leven, maar zien we er ook de noodzaak van in. Welke lessen de krachtpatser Saturnus voor je in petto heeft, lees je in jouw Talkieshoroscoop!

Ram
20 maart t/m 19 april

Waar je van nature een sterrenbeeld bent dat zich graag uit, leert Saturnus in Vissen juist om vaker een moment van stilte te nemen voordat je een beslissing neemt. Niet alleen zorgt dit ervoor dat jij je lastige emoties beter onder controle leert houden, maar leer je ook dat jouw impulsieve kant niet altijd de beste oplossing is. Daarentegen leer je juist jezelf op een nieuwe manier kennen, wanneer je meer innerlijke rust vindt en als het lukt om afstand van prikkels te nemen. Een tijd van bezinning dus. 

ZIE OOK: VIJF REDENEN OM JEZELF TE TRAKTEREN OP EEN WELVERDIENDE MASSAGE

Stier
20 april t/m 20 mei

Nu er veel gaande is in de wereld en de planeet van karmische lessen in een emotioneel sterrenbeeld staat, wordt ook jouw hart geopend. Een tijd waarin jij je machteloos kan voelen door alles wat er in de wereld speelt, zorgt er ook voor dat je leert waarderen wat je om je heen hebt en dat je meer voor anderen kan betekenen dan je op het eerste oog verwacht. Doneren, meelopen met protesten of het uiten van je mening zijn kleine rimpels die een flinke vloedgolf tot verandering kunnen veroorzaken, Stier. 

Tweelingen
21 mei t/m 20 juni

Creativiteit is jouw sterke kant en nu de planeet van discipline in de creatieve Vissen staat, wordt deze kant nog extra belicht. In een wereld waarin structuur en orde belangrijk zijn, merk je dat je het lastig vindt om jezelf te kunnen uiten. Door Saturnus ga je leren dat het essentieel is om je ideeën op je beloop te laten. Niet alleen is het een vorm van zelfexpressie, maar leer je ook jouw talenten beter kennen en waarderen. Durf daarom vaker jezelf te zijn op de werkvloer, juist als je bang bent dat dit niet geaccepteerd zal worden. 

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Lessen zijn er om geleerd te worden en net als Vissen ben ook jij een gevoelig sterrenbeeld. Hierdoor kan de periode van Saturnus in Vissen voor jou zwaar voelen omdat je wordt uitgedaagd om jezelf te blijven evolueren en veranderen. Spannend, uitdagend en met verandering komen afscheid en risico’s. Dat verandering opkomst is, is zeker maar aan jou als Kreeft om hier de juiste mindset bij te vinden. Stel jezelf open voor nieuwe avonturen en besef dat elke les je weer een stukje sterker maakt. 

ZIE OOK: DE FAVORIETEN VAN KAE SUTHERLAND

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Een tijd waarin je leert om je hart open te stellen en anderen nog dichter toe te laten. Als entertainer laat je altijd een kant van jezelf zien waarbij je invloed hebt op het deel dat ze zien. De gepolijste kant laten we sneller aan anderen zien, dan de ruwe kant met stekelige hoekjes. Nu Saturnus weer zijn reis gaat herpakken, leer ook jij dat jouw kwetsbare kant een grotere rol gaat spelen in de connecties die je bent aangegaan. Leer om de touwtjes los te laten door steen voor steen jouw muurtje af te bouwen voor de buitenwereld. 

Maagd
23 augustus t/m 22 september 

Geen makkelijke periode als Saturnus in Vissen jouw lessen leert over de connecties die je hebt opgedaan. Een tijd waarin je leert om het kaf van het koren te scheiden en na te denken welke relaties jouw energie en tijd waard zijn. Let op de rode vlaggen die langs komen, maar ook de engelen die je inzichten geven over hoe relaties daadwerkelijk horen te gaan. Harde lessen om te leren, dus waak ervoor dat je niet verbitterd raakt als het je emotioneel raakt. 

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Routines sluipen erin en voor je het weet zit je vast in iets wat voor anderen als heel normaal wordt beschouwd. Jouw diensten zijn niet vanzelfsprekend en zeker als je geneigd bent om teveel van jezelf te geven, leer je tijdens Saturnus in Vissen om opnieuw de regie te pakken. Een tijd van verandering, voor jezelf opkomen en duidelijke grenzen stellen, gaan je helpen om meer waardering te krijgen en beter voor jezelf te zorgen. 

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Saturnus in Vissen zal de komende tijd je hoofd laten overstromen met gedachten en zorgen waardoor je het uitdagender vindt om rust te pakken. De zaken die je voorheen ontspanning gaven, lijken nu stress op te leveren waardoor je wordt uitgedaagd om nieuwe helende routines te vinden om jouw batterij op tijd op te laden. Het blijft belangrijk om het positieve in het leven op te zoeken in deze periode omdat de valkuil op de loer ligt om mee te gaan in de negatieve sfeer die je voelt. 

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Als einzelganger en avonturier ben jij het die zijn eigen boontjes goed weet te doppen en daarbij vergeet hoe belangrijk het is om het vangnet dat je hebt te onderhouden. Neem de geliefden niet voor lief en spreek vaker je waardering uit of laat juist jouw muur zakken zodat anderen je kunnen gaan helpen. De lessen van Saturnus zullen je meer gaan leren over hoe belangrijk het is om een stabiele basis te creëren. Slik dus je trots een beetje in als het gaat om op het oplossen van de ruzies die blijven sudderen. 

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Zware gevoelens kunnen tijdens Saturnus in Vissen extra zwaar aanvoelen als je teveel in je gedachten blijft hangen. Want waar Saturnus in Vissen je graag leert dat het belangrijk is om te communiceren over de lastige zaken die spelen of de druk die je voelt, besef je ook dat het geen makkelijke verandering is als Steenbok zijnde. Een tijd waarin negativiteit de overhand lijkt te nemen en je om je heen moet kijken naar de mensen die je kunnen helpen om de balans in de hand te houden. 

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Materialisme is niet jouw ding en als Saturnus in Vissen staat, leer je nog sterker hoe weinig deze fysieke zaken echt bijdragen aan de kwaliteit van het leven. Niet alleen zorgen spullen voor een vol huis maar daardoor ook een vol hoofd en een lege portemonnee. Tijd voor verandering dus! En tijd om Vinted uit te vinden om niet alleen kasten leeg te ruimen, maar ook om je financiën te verstevigen als er onverwachte rekeningen in de brievenbus zullen komen. 

ZIE OOK: ZÓ KRIJG JE EEN FRISSE OOGOPSLAG

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Iedereen heeft een levensdoel dat haar of zijn hart sneller laat kloppen en nu Saturnus zijn karma laat werken, krijg je meer inzichten in jouw levensvisie. Een tijd waarin jij jezelf meer leert kennen en jezelf meer leert accepteren als de persoon die je bent. Geen druk om jezelf te blijven veranderen want de grootste les van Saturnus is dat jij er mag zijn. Gewoon jij zoals je al bent, zonder te voldoen aan de normen die er spelen. Een krachtige jij die precies weet wat het leven voor je in petto heeft.