Selfcare

Vijf redenen om jezelf te trakteren op een welverdiende massage

Je kunt een massage ook wel zien als hét ultieme onderhoud van je lichaam: het is niet alleen ontspannend, het heeft ook tal van fysieke voordelen. Graag geven wij je een aantal redenen waarom je nu een massage wilt boeken.

Geen stress

Na een lange en drukke dag – of week – even aan niets willen en hoeven denken? Neem plaats op een massagetafel en dompel weg bij de ontspannende bewegingen en voel je lichaam soepeler worden. Een massage is een doeltreffend middel om spanning en stress te verminderen. De productie van stresshormonen wordt namelijk gereduceerd waardoor je lichaam de kans krijgt zich volledig te ontspannen en op te laden.

Gelukshormoon

Niet alleen de productie van stresshormonen wordt geremd, door een massage komen ook de stoffen serotonine en endorfine vrij. Oftewel: happy hormones! Deze hormonen zorgen voor een vrolijk, gelukkig en zorgeloos gevoel.

Weerstand

Een massage zorgt daarnaast ook voor een betere weerstand. Het bevordert namelijk de aanmaak van witte bloedcellen. Deze cellen zijn belangrijk bij het tegengaan van ziektes.

Bloedcirculatie

Het is wellicht voor de hand liggend, maar een massage doet wonderen voor de bloedsomloop. Dat is maar goed ook, aangezien een slechte bloedsomloop de reden kan zijn voor koude handen en voeten, vermoeidheid en zelfs pijn. Een goede bloedsomloop zorgt ervoor dat de organen, botten, spieren en huid meer zuurstof krijgen. Ook de energiedoorstroming wordt bevorderd. Hello new energy!

Soepel

Een stijf en krampachtig gevoel? Hier heeft niemand zin in. Een massage helpt enorm bij het soepel maken van je spieren. Het los masseren kan wellicht wat pijnlijk zijn, maar het helpt enorm goed bij het wegwerken van blokkades, stijfheid en spierspanningen.

Zelf aan de slag met enkele massagetechnieken? Eerder hebben wij de belangrijkste massage hacks op een rijtje gezet, je leest ze hier.