passievol leven

Talkieshoroscoop september

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand duiken we samen met astrologe Maannomade in op hoe we passievol kunnen leven zonder anderen voor de voeten te lopen.

Van 27 augustus tot 12 oktober verblijft Mars, planeet van actie, passie en oorlog in Weegschaal, een sterrenbeeld die deze vurige planeet zal gaan uitbalanceren. Mars staat voor de manier waarop we discussiëren, hoe passievol we in het leven staan met een doel voor ogen en natuurlijk niet te vergeten onze seksuele verlangens. Echte Mars-energie is een tikkeltje impulsief en vurig van aard, maar nu de planeet een lange tijd in de grijze Weegschaal verblijft zal zijn energie zeker een beetje gaan uitdoven. Waar Mars normaal gesproken geen moeite heeft met het aangaan van confrontaties, is het juist in Weegschaal dat we deze zullen gaan mijden, tenzij we voor een ander kunnen gaan opkomen. Grote kans dat je dan zeker je vrouwtje zal staan om het op te nemen voor een ander. Nu Mars in Weegschaal staat worden we geen saaie vogels, maar leren we onze vurigheid juist wat meer te beteugelen. Hallo, emotieregulatie? 

ZIE OOK: VIJF REDENEN OM JEZELF TE TRAKTEREN OP EEN WELVERDIENDE MASSAGE

We zijn ons bewuster van onze rol naar anderen waardoor we zaken meer tegen elkaar gaan zullen afwegen zodat we zeker van zijn dat we anderen niet voor de voeten zullen gaan lopen. Een minder egoïstische energie dus, die ons juist helpt om meer met anderen samen te doen in plaats van alleen op weg te zijn naar de winst. Alhoewel het wel kan voelen alsof het doel wat we voor ogen hebben, even zoek zullen zijn naar de diepere betekenissen van het leven. Weegschaal is een sterrenbeeld die er ook voor zorgt dat we meer rust en balans gaan nastreven, waardoor het misschien ook kan voelen als een wat minder spannendere periode. Want waar draait het nou echt om en is het het waard om ver te komen in het leven ten koste van onze relaties? Hoe dan ook, nu Mars zes weken in Weegschaal zal verblijven, kunnen we niet anders dan meegaan in de relaxte energie van Mars. Hoe jij dat het beste kan doen, lees je in jouw Talkieshoroscoop!

Ram (21 maart tot 19 april) 

Nu ook bij jou de vurigheid wat meer gedempt zal worden, heb je plots meer ogen voor hoe het met je relaties staat. Weegschaal herinnert je eraan dat je soms de neiging hebt om in al jouw passie over anderen heen te lopen. Als Ram wordt je vaak gezien als sterke persoonlijkheid die soms anderen overschaduwt. Nu Mars de komende tijd in Weegschaal verblijft, leer je juist hoe jij jezelf kan blijven zonder anderen het na te laten waardoor minder confrontaties ontstaan in je relaties. Perfect ook voor samenwerkingen in je carrière, die een stuk soepeler zullen gaan lopen dankzij de evenwichtige Weegschaal. 

ZIE OOK: 6 X FOOD HOTSPOTS OP IBIZA VOOR VEGGIES & VEGANS

Stier (20 april tot 20 mei)

Na de zomer is het tijd om balans te vinden. La dolce vita was goed voor jou, maar daardoor is het ook tijd om eens meer aandacht te stoppen in het vinden van een nieuwe sportieve passie. Een saaie sportschool zal het misschien niet worden, tenzij je een uitdaging vindt die jouw Stierenhart weet te intrigeren. Genieten van het leven en regelmatig bewegen is jouw nieuwe balans die je niet alleen lichamelijk goed zult doen, maar ook mentaal helpt om stress van je af te laten glijden. 

Tweelingen (21 mei tot 20 juni)

Creativiteit is als Tweelingen een sterke kant waar je een hoop passie uit haalt, want ongeacht de situatie waarin jij je bevindt, jij komt altijd met een oplossing en uitweg. Tijdens Mars in Weegschaal wordt dit nog meer in goede banen geleid als je minder zal reageren vanuit impulsiviteit en meer overzicht hebt in je hoofd door situaties even van een afstand te bekijken. Minder oordelen en meer observeren zorgt niet alleen voor minder aanvaringen, maar ook vooral voor een nieuwe spark waardoor jouw creatieve Mojo weer helemaal tot uiting komt. Dubbele punten dit Mars seizoen als jij jouw creativiteit ook nog eens inzet om de romantiek weer tot leven te brengen! 

Kreeft (21 juni tot 22 juli)

Nu de zomer weer langzaam ten einde komt, besef je dat jouw interieur ook toe is aan een frisse update. Mars in Weegschaal brengt jouw innerlijke interieurontwerper naar buiten waardoor de creativiteit extra stroomt als je aanpassingen zal doen aan jouw huis. Niet alleen fijn voor de koudere winterdagen om weer helemaal onder de wol te kruipen in een warm thuis, maar ook om deze te delen met jouw familie. Een grotere tafel met meer stoelen of meer zitgelegenheid zijn zeker zaken om aandacht aan te geven want je hebt nu een sterkere behoefte om banden met familie (weer) aan te halen. Nu Mars in Weegschaal de emoties iets dempt, is het makkelijker om gesprekken te voeren met mensen waar een verleden mee is. 

Leeuw (23 juli tot 22 augustus)

Communicatie is een vak apart en als tikkeltje impulsief sterrenbeeld ben jij je er zeker van bewust dat je soms de verkeerde dingen eruit flapt als jij jezelf iets teveel in de spotlight zet. Planeet van passie en actie wordt de komende weken meer gedempt waardoor je meer ruimte krijgt om na te denken hoe jij soms anderen weet te overschaduwen. Tijd om meer ruimte op het podium te maken door eens vaker na te denken voordat je spreekt. Niet alleen geeft dat meer ruimte voor echt zinnige antwoorden, maar kan het samenwerkingen met anderen best een boost gaan geven nu!

Maagd (23 augustus tot 22 september)

De komende weken zorgt de planeet van actie en passie ervoor dat je nog meer uit samenwerkingen kunt halen als Weegschaal je helpt om ook hier de positieve kanten van anderen in te zien. Als kritisch sterrenbeeld die soms een muur ophoudt, kan het voor anderen lastig zijn je te doorgronden. Nu jouw reactieve kant door Mars in Weegschaal iets gedimd gaat worden, zal het makkelijker zijn om je muur te laten zakken en anderen te verwelkomen. Perfect voor nieuwe samenwerkingen op werk waar de komende weken zeker muziek in zal gaan zitten. Daarnaast is dit ook een goede tijd om je salaris eens onder de loep te nemen, want Weegschaal helpt je om financiën op een rijtje te zetten. Het bespreken van een salarisverhoging of het maken van keuzes in je financiële budget zal tijdens deze periode makkelijker zijn. 

ZIE OOK: DÍT ZIJN DE ZOMERSE BEAUTY FAVORIETEN VAN LONNEKE NOOTEBOOM

Weegschaal (23 september tot 22 oktober)

Nu Mars in jouw sterrenbeeld staat, zal deze passievolle planeet ook jou zeker in vuur en vlam zetten. Je hebt meer focus en waarbij je normaal gesproken geneigd bent jezelf weg te cijferen, geeft Mars je nu juist de pit om ook aan jezelf te blijven denken. Niet alleen werkt dit als een zelfvertrouwen boost voor je, maar geeft het ook nieuwe energie om na te denken waar je nou echt gelukkig van wordt. Een tijd waarin je dus wordt uitgedaagd om verder te kijken dan jouw 9-5 baan en initiatief te nemen door aanpassingen te doen zodat het leven uitdagender maar ook betekenisvoller voor je gaat zijn. 

Schorpioen (23 oktober tot 21 november)

Als passievol sterrenbeeld zullen het voor jou niet de beste weken zijn als passievolle Mars gedempt wordt door Weegschaal. Geen tijd dus om actie te ondernemen en grote beslissingen te maken als je het gevoel hebt de weg kwijt te zijn. Wel een tijd om je eigen retreat te beginnen door je meer terug te trekken en alles eerst te overpeinzen. Minder actie, meer evalueren zullen de komende weken je gaan helpen om de mentale stress in goede banen te laten leiden. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor anderen omdat je best kattig uit de hoek anders zal komen… 

Boogschutter (22 november tot 21 december)

Als sterrenbeeld die altijd bezig is met een volgende plan, ben ook jij het die tijdens Mars in Weegschaal een tikkeltje geremd gaat worden. Jouw impulsieve en spontane kant maken plaats voor meer ruimte. Je hoofd zit vol met goede ideeën maar je mist soms de ruimte om deze goed uit te kunnen werken. De komende weken zal dat laatste je een stuk makkelijker afgaan waardoor het lastig zal zijn om jouw enthousiasme hierover niet met anderen te delen. Een goed begin want delen kan hierbij zeker leiden tot samenwerkingen om ze tot een hoger niveau te tillen. Durf buiten de paden te denken, maar met de avontuurlijke mindset van een Boogschutter gaat dat je vast goed af. 

Steenbok (22 december tot 19 januari)

Mars in Weegschaal helpt je om weer de balans op te maken zodat je helemaal klaar bent voor een nieuwe workaholic periode. De zomer is ten einde waardoor je minder afleiding ervaart en meer focus omdat Weegschaal je helpt om beslissingen tegen elkaar af te wegen zonder impulsieve beslissingen te moeten maken. Als nuchter sterrenbeeld helpt dat je enorm waardoor het je makkelijker lukt om toekomstige plannen uit te stippelen. Maak een jaren plan en durf groot te dromen, want niet voor niets balanceren Steenbokken op de smalste richeltjes om ver te komen…

Waterman (20 januari tot 18 februari)

September staat voor de deur en dat betekent naast het afscheid nemen van de zomer voor jou ook dat het alweer tijd is om te dromen over nieuwe avonturen. Je bent een passievol sterrenbeeld dat graag wordt uitgedaagd om de wereld te zien en te helpen. Tijd dus om niet alleen te kijken naar avonturen die je uitdagen, maar die je ook inspireren om de wereld in een nieuw daglicht te zien. Er zijn nog vele plekken op de wereld die relatief rustig zijn, mits je out-of-the box durft te denken. Wat dacht je van een trip naar Bosnië of Albanie volgend jaar? 

ZIE OOK: HET KONINKLIJK GEZIN FASHIONABLE BIJ DE DUTCH GRAND PRIX

Vissen (19 februari tot 20 maart)

Nu de intense kant van Mars wordt gedoofd door relaxte Weegschaal merk ook jij als gevoelig sterrenbeeld dat het tijd is om weer wat meer te ademen. De pittige kant uitwerking die Mars op je had, maakt plaats voor meer ruimte om te vertrouwen op je intuïtie en je gevoelens. Een tijd waarin je dichterbij jezelf komt doordat het lukt om de liefde die je voor anderen hebt, nu ook voor jezelf te gaan gebruiken. Een warme energie die je zal helpen om meer rust in je dagelijks leven te brengen.