SLAPEN IN STIJL

Brand new check-in: 70’s Hotel Pilgrim

In het nieuwe Parijse designhotel Pilgrim kun je in stijl slapen, sporten en zwemmen. Het viersterrenhotel bevindt zich in het vijfde arrondissement. De buurt wordt gezien als de iets rustigere variant van het zeer nabijgelegen Saint-Germain-des-Prés. Ideaal is dat je je hier feitelijk in hartje Parijs bevindt, en dus zo kunt uitwijken naar bekende bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacré-Coeur, maar ook binnen vijftien minuten met de metro bij warenhuis Le Bon Marche bent, binnen 30 minuten bij het stadium van Roland Garros, of binnen 45 minuten bij de beroemde vlooienmarkt Puces de Saint-Ouen.

Architect Cyril Durand Behar richtte de 53 kamers en suites in die zijn verdeeld over zes etages met veel ‘rauwe’ materialen als beton en hout, en warme kleuren die hinten naar de jaren zeventig. De kleinste kamer beslaat zo’n 14 vierkante meter, de grootste suite 44 vierkante meter. In de modern ogende badkamers vind je verzorgingsproducten van het Zweedse L:a Bruket. Hoewel de moderne gevel van het gebouw niet doet dromen van de oude, romantische Parijse architectuur heeft dat wel een bijkomend voordeel: het gebouw piept en kraakt niet, en de kamers en gemeenschappelijke ruimtes als de lobby, bar en spa zijn gloednieuw. Op de bovenste etage van het gebouw bevindt zich een rooftopbar die een panoramisch uitzicht over de stad biedt.

LEES OOK: DIT ROMANTISCHE HOTEL IS MATELOOS POPULAIR BIJ WERELDSTERREN

Het hotel beschikt over een bar waar cocktails besteld kunnen worden en kleine hapjes, maar geen restaurant. Het is daarom aan te raden om er op uit te trekken en sfeer te proeven in een van de nabijgelegen restaurants als Le Sergent Recruteur of Sola. Verrassing van het zogenaamde ‘City Hotel’ is de donkere spa waar men tussen 7 uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds kan sporten, zwemmen, en kan genieten van de hamam of de keuze heeft uit zo’n negen soort massages.

Tekst Marina de Massiac
Fotografie Christophe Bielsa