Blouse it up

Shoeby X Lonneke Nooteboom

Nothing beats a blouse. Dat vindt ook stylist en Talkies-contributor Lonneke Nooteboom. Een eigen blousecollectie stond al jaren bovenaan haar wishlist. Stónd inderdaad, want vandaag lanceert ze samen met Shoeby een eigen collectie met maar liefst zeven betoverende blouses. Een droom die uitkomt!

Na de succesvolle voorjaarscollectie van Lonneke Nooteboom en Shoeby in mei van dit jaar, laat de styliste met haar nieuwste project een langgekoesterde wens in vervulling gaan: haar eigen blouse-collectie. De blouse is haar ultieme favoriet, een key piece in elke garderobe. Het is niet de eerste blouse die de stylist en Shoeby ontwerpen. In januari lanceerde Lonneke al een witte variant, als voorproefje van haar voorjaarscollectie. Die was in een mum van tijd uitverkocht. Genoeg reden dus voor een complete collectie. Ook nu is het uitgangspunt India. Ze hebben de borduursels en prints met de hand in India laten tekenen, en ook de tapes zijn typische Indiaas. De collectie is ontstaan via digitale showroom meetings. Ze zijn samen, op afstand, door alle stoffen en prints gegaan en hebben zo de ontwerpen bepaald.

Wauw-mouwen

Tapti, Kaveri, Mahi: de zeven blouses zijn vernoemd naar Indiaase riveren en te herkennen aan hun grote mouwen. Zo heeft de Kaveri, een blauw-witgestreepte poplin blouse met grote ballonmouwen en doorgestikte plooien, een handig elastiekje in de mouw. De witte Umaa-blouse is Lonnekes favoriet. Deze is gemaakt van katoen voile, heeft extreem grote mouwen met kanten lace tapes en handgetekende embroderie. Ook tof: de Tapi. Een extreem oversized blouse met Indiase print. De kleuren turquoise en petrol worden volgens Lonneke dé nieuwe modekleuren van volgend jaar.

“Ik ben gróót fan van de wauw-mouw. Lekker luchtig en tegelijkertijd super stylish. We hebben voor deze collectie bovendien alleen natuurlijke materialen gebruikt en veel blouses kun je met lange mouwen dragen, maar óók driekwart.”

Lonneke Nooteboom

De collectie wordt vandaag feestelijk gelanceerd en is vanaf het einde van de middag te koop in alle Shoeby-winkels. Vanaf woensdagochtend 1 september shop je de collectie ook op shoeby.nl. De blouses zijn verkrijgbaar in de maten xs tot xl. De Tapi blouses zijn er in de combinatiematen xs/s, m/l en l/xl.