Weddingbells

Claes Iversen lanceert eerste bruidscollectie

Velen van ons dromen van een sprookjesachtige bruiloft in een prachtige couturelook. En die zoektocht van brides to be naar dé perfecte outfit wordt nu iets makkelijker. Ontwerper Claes Iversen lanceert zijn eerste bruidscollectie: Claes Iversen Bridal. Een semi-coutureconcept bestaande uit vijftig pieces die de mogelijkheid geven om meer dan 150 verschillende combinaties te maken. Met deze modulaire collectie kunnen bruiden zelf een look samenstellen, die ten opzichte van de couturebruidsjurk meer betaalbaar is. Mix & match voor jouw perfecte bruidslook!

De collectie is een modulair concept, waarbij de bruid zelf haar look samenstelt door het combineren van losse onderdelen tot een complete look. De stijlmogelijkheden voor de bruid zijn eindeloos. Zo kan een blouse bijvoorbeeld over een korset worden gedragen, een lange rok verwisseld worden voor een korte rok, of een riem worden toegevoegd aan een minimalistisch silhouet. Naast dat de bruid hierdoor een gepersonaliseerde look kan creëren, geeft het ook de ruimte de bruidslook gedurende de dag aan te passen naar bijvoorbeeld een avondjapon en kunnen de losse items ook gemakkelijk bij andere gelegenheden gedragen worden. 

”Bij het ontwerpen van deze collectie heb ik mezelf ten eerste afgevraagd wat ik als ontwerper kan toevoegen aan de bruidsmode. Deze collectie is mijn visie daarop. Mijn DNA zie je terug in kenmerkende elementen uit mijn ontwerpgeschiedenis. Het zijn moderne looks geworden voor een brede doelgroep. Ten tweede wilde ik een collectie maken die tijdloos is, omdat ik vind dat goede ontwerpen langer mee horen te gaan dan een seizoen en in het specifiek wanneer het gaat om een moment waar je voor de rest van je leven op terugkijkt. Het is en blijft dan ook een bijzonder compliment dat iemand ervoor kiest een creatie van mijn hand te dragen op zo’n belangrijk moment.”

Claes Iversen

Inspiratie 

Inspiratie haalde Claes Iversen uit zijn rijke archief, wat terug te zien is in de vele referenties naar zijn couturecollecties en een duidelijke Claes Iversen-signature in elke bruidslook. Zo maakt de brede riem uit de collectie van 2018 een terugkeer, verwijzen gouden accenten naar de 2019-collectie en is een korset met ruches uit de 2020-collectie ook in deze collectie een statement piece. In het gebruik van stoffen is Iversens handtekening ook duidelijk terug te vinden: Mikado en Flou uit de 2020-collectie vormen samen met stoffen zoals crêpe, tule en light silk georgette de basis.

De Claes Iversen Bridal-collectie is vanaf nu verkrijgbaar via Claes Iversen. De prijzen starten vanaf 1.700 euro.