Vintage lovers

Eco-chic

We kennen het gevoel allemaal. Je staat dagelijks voor je kledingkast, met eigenlijk nul inspiratie en de behoefte aan iets nieuws. Tegelijkertijd wil je niet te veel geld uitgeven en is het allesbehalve duurzaam. Een vintage item is daarom de perfecte oplossing. Bovendien heb je meer unieke items en is het een goede investering voor in je kast. Met dat gezegd te hebben, zijn hier een paar van onze fave designer vintage stores in Nederland.

Designer vintage

Dit online luxe platform voor het veilig verkopen van authentieke designer items kent een breed assortiment, van merken als Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Het merk stelt duurzaamheid voorop, waardoor designer items een nieuw leven krijgen. Bovendien geeft het mensen de kans om hun droomtas te kopen voor een betaalbare prijs.

https://www.instagram.com/p/CTo3UBwoQkH/

Bijenkorf vintage

De Bijenkorf heeft samen met de merken Jutka & Riska en The Collectives een vintage collectie samengesteld. Hierin vind je zowel merkloze, pre-owned items als luxe vintage stukken van designer merken. Met deze vintage collectie van de Bijenkorf komen stijl en duurzaamheid samen, wat bijdraagt aan een groenere toekomst.

Regverdig

Deze vintage winkel in Leeuwarden heeft één doel voor zich; de wereld een stukje beter maken, wat begint bij je kledingkast. De naam Regverdig betekent dan ook in het Afrikaans ‘rechtvaardig’. Het merk probeert mensen te inspireren tot meer bewustwording van het verhaal achter de spullen die je koopt. Echter hoort daar wel een hippe en originele outfit bij! Het moet daarom zo makkelijk en leuk mogelijk zijn om zo een bewustere aankoop te doen. Denk dan ook niet aan een muf en ouderwets tweedehandskledingstuk, maar een item waar je een goed gevoel bij hebt. Naast tweedehands en vintage kleding verkoopt het merk ook andere duurzame producten.

https://www.instagram.com/p/CRTkm48huCB/

Thrift Shop Amsterdam

Deze roze bekleedde winkel zou je ook wel de verborgen schat op de Albert Cuypmarkt van Amsterdam kunnen noemen. De vintage winkel wordt namelijk als een soort inloopkast gezien, waar vrouwen hun garderobe kunnen delen en recyclen. Ook hier staat duurzaamheid voorop.

https://www.instagram.com/p/CIkh975lE7R/

ByDanie Designer Vintage Store

Styliste Danie Bles heeft haar eigen Designer Vintage Store in de Cornelis Schuytstraat Amsterdam. Haar gevoel voor style en passie voor vintage design, maakte het mogelijk om dit initiatief te starten en te delen met de wereld. Je kan hier de echte vintage treasures vinden met items van onder andere Chanel, Céline en Saint Laurent, maar ook nieuwe merken zoals Monoki, M. Lichtenberg en Yvonne Leon.

https://www.instagram.com/p/CP5vN7wlcRI/

L’étoile de Saint Honoré

Luxe handtassen die een uniek verhaal vertellen. Bij L’étoile de Saint Honoré ben je bij het juiste adres. Het bedrijf begon met een sieraden en juwelen winkel in Amsterdam, maar groeide uit tot een geheel exclusie vintage luxe repertoire. Om de winkel toegankelijk te maken voor iedereen van over de hele wereld, hebben ze ook een aanvullende online winkel geopend.

https://www.instagram.com/p/CUMrJUgLbDw/