Elegante horlogerie

Frederique Constant komt met nieuwe ‘Highlife Ladies Automatic’

Na de eerste Highlife-modellen die in september werden onthuld, komt Frederique Constant nu met een nieuwe collectie speciaal voor vrouwen: de ‘Highlife Ladies Automatic’. De nieuwe collectie bestaat uit drie creaties, te weten Highlife Ladies Automatic Sparkling, Highlife Ladies Automatic Heart Beat en Highlife Ladies Automatic. Uniek is het design, welke zoals kenmerkend voor de Highlife uurwerken is uitgevoerd met een band die in de horlogekast geïntegreerd isen naar wens eenvoudig kan worden verwisseld. Het geheim van een tijdloos horloge dat altijd perfect past bij de stemming van het moment!

Meer dan 30 jaar geleden, in 1999, presenteerde Frederique Constant zijn eerste Highlife horloges. In 2020 blies het Huis dit iconische ontwerp nieuw leven in en introduceerde deze collectie opnieuw met moderne rondingen, helemaal in de trend van de 21e eeuw. Deze collectie werd succesvol ontvangen en was de inspiratiebron voor de gelijknamige damescollectie die dit jaar werd onthuld voor moderne vrouwen van vandaag en morgen, geraffineerde en supertrendy horlogeliefhebsters.

Nieuwe dimensie

De Highlife Ladies Automatic-collectie geeft een nieuwe dimensie aan Frederique Constants definitie van toegankelijke luxe. Een verfijnde, sierlijke en uitgesproken diameter van 34 mm combineert een subtiele 100% vrouwelijke look met een eigen identiteit en karakter. Het nieuwe, perfect uitgevoerde ontwerp met zowel strakke als vloeiende lijnen heeft een moderne, evenwichtige uitstraling.

Deze nieuwe collectie wordt opnieuw geleverd met een geïntegreerde en verwisselbare armband, een uniek kenmerk van de Highlife-uurwerken. De kast en armband lopen vloeiend in elkaar over. Als een goed bewaard geheim bevat de eerste schakel het geïntegreerde, onzichtbare systeem waarmee de armband naar wens en zonder gereedschap verwisseld kan worden. Voor alle vrouwen die hun elegante look steeds aanpassen aan het hier en nu, biedt Frederique Constant de mogelijkheid om de band net zo vaak als hun outfit of stemming het verlangt, te wisselen, zodat ze altijd klaar zijn voor wat de dag te bieden heeft.

Highlife Ladies Automatic Sparkling

Deze creatie laat de vele schakeringen van de Melkweg rond de pols weerspiegelen. Het is een ware hulde aan vrouwelijkheid en nodigt uit tot het maken van een reis. De Highlife Ladies Automatic Sparkling heeft een kosmisch blauwe wijzerplaat met meerdere zilveren accenten die de sterren symboliseren. Het is een hedendaagse vertaling van een eerdere creatie van het merk die wereldwijd succes heeft gekend en die nu voor het eerst met een moderne touch in deze nieuwe Highlife Ladies is verwerkt.

In het midden van de wijzerplaat worden de heldere lichten van onze Melkweg afgetekend in de nuances van de bezel die volledig met diamanten is bezet. De acht diamanten uur-indexen zijn aangebracht als sterren in een oneindig heelal en maken deze kosmische, dromerige compositie prachtig af. Met een stalen band en een tweede verwisselbare witte rubberen band. Het ultrapure trio van staal, diamant en rubber is uitgevoerd met een elegant kleurenpalet van lichtgrijs tot de meest briljante diamant.

Highlife Ladies Automatic

De Highlife Ladies Automatic belichaamt de balans tussen klassiek, sportief en modern. Al naar gelang het gevoel van de draagster kan het model worden aangepast door de originele horlogeband te vervangen door een meegeleverde rubberen band. Zo krijgt een eerste 100% stalen model met een zwarte wijzerplaat met de tweede kaki band een moderne en avontuurlijke uitstraling. Een tweede rosé vergulde glamour versie wordt geleverd met een extra roze rubberen band. Het trendy, girly model is uitgevoerd met een met diamant bezette bezel en weerspiegelt perfect het verfijnde, uitmuntende karakter van de horlogemaker uit Genève. En de derde versie komt in prachtig grijs en is uitgevoerd met een zachte, lichtgevende wijzerplaat. Dit stalen model wordt geleverd met een tweede verwisselbare band van azuurblauw rubber.

Op elk model vinden we de kenmerkende wereldbol die gegraveerd is op de wijzerplaat en die speelt met lichtnuances. De wijzers en indexen zijn bewerkt met lichtgevend materiaal en de index is verdubbeld op twaalf uur, nog een signatuur van de Highlife. Voor vrouwen die de juiste tijd voor zichzelf durven vrij te maken!

Highlife Ladies Automatic Heart Beat

De nieuwe Highlife Ladies Automatic Heart Beat-modellen tonen op het middaguur de ‘Heart Beat’ waar Frederique Constant beroemd om is. Dit kloppende hart van het horloge onthult het mechanische uurwerk en laat een paar essentiële onderdelen van Swiss Made precisie zien. Naast dit emblematische element van het merk is het model uitgevoerd met de beroemde gegraveerde wereldbol. Het is het symbool van de aarde, van eenheid en harmonie, maar het is ook het icoon van een nieuwe generatie met één en hetzelfde verlangen naar een duurzaam en doordacht leven. Een ethiek die in perfecte harmonie is met die van het merk Frederique Constant dat zich inzet om betrouwbare, kwalitatieve, overdraagbare horloges te creëren die toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen.

Twee Highlife Ladies Automatic Heart Beat modellen zijn volledig van staal of van staal en rosé verguld met een rosé vergulde b en kroon. Elke versie wordt geleverd met een tweede verwisselbare rubberen band: azuurblauw voor de stalen versie, roze voor de tweekleurige versie. Naarmate de uren, stemmingen en seizoenen veranderen, laat de Highlife Ladies Automatic Heart Beat zich van zijn klassieke, chique, brutale of elegante kant zien!

Fotocredit: © Eric Rossier