H&M X LEE

H&M lanceert duurzame denimcollectie met Lee

H&M slaat de handen ineen met het Amerikaanse denimlabel Lee en komt met een denimcollectie voor het hele gezin. Duurzaamheid stond voorop in het gehele ontwerpproces van de items, die zijn gemaakt van onder andere biologisch en gerecycled katoen. De denimcollectie Lee x H&M heeft een typische 90’s vibe, met iconische Lee-designs als uitgangspunt. Het resultaat: vernieuwde, unieke én duurzame fashion items.

Om de items zo duurzaam mogelijk te maken, hebben H&M en Lee gekozen voor een allesomvattende aanpak. Materiaalgebruik was hierbij cruciaal, zo bevat de collectie H&M’s eerste jeans van 100% gerecycled katoen en een denim gemaakt van duurzame kunstmatige vezels. Daarnaast is gebruikgemaakt van waterbesparende kleurstoffen en denimwassingen die minder impact op het milieu hebben. Al deze methoden worden door een externe partij gecontroleerd op een lager water- en energieverbruik en minder gebruik van chemische stoffen. Voor het allereerst kunnen klanten op HM.com per item van de collectie zien welke impact het heeft op het water- en energieverbruik en de C02-uitstoot, de zogenoemde Life Cycle Assesment (LCA).

Voor de damescollectie zijn er loose fit jeans met een echte 90’s vibe, terwijl Lee’s klassieke rider jacket in een nieuw, oversized jasje is gestoken. De herencollectie bevat onder meer denim jacks met een workwear vibe, relaxed fit five pocket jeans en een carpenter jeans. Voor zowel dames, heren als kids, zijn er salopettes, T-shirts, sweaters en accessoires. Bijvoorbeeld een tote bag, beanies en bucket hats. Voor H&M x Lee is gebruikgemaakt van verschillende soorten biologisch en gerecycled katoen en zijn de merklabels gemaakt van kurk en jacronpapier – een materiaal dat lijkt op leer.

H&M X Lee is vanaf vandaag verkrijgbaar.