Lentekriebels

Havaianas lanceert Sakura-collectie met Japans cultuuricoon AMIAYA

De meest iconische lentebloem is toch wel de sakura, ook wel bekend als kersenbloesem. Voor veel mensen in Azië – en dan vooral in China, Japan en Taiwan – symboliseert deze bloem het begin van de lente. Tijdens de korte bloeiperiode van de kersenbloesem komen duizenden bewonderaars van over de hele wereld deze weelderige bloemenpracht bekijken. Om de lente te vieren heeft Havaianas als eerbetoon aan dit prachtige natuurverschijnsel een speciale collectie ontworpen.

Helaas moeten we nog even geduld hebben om de bloemen in Japan weer met eigen ogen te mogen aanschouwen. Daarom zocht Havaianas naar een manier om je toch te laten genieten van de schitterende bloesem. En dat is gelukt, dankzij het speciale Havaianas-ontwerp met een geraffineerde print van de sakura-bloem op twee nieuwe modellen: Ballet Rose en Ballet Sky. Beide versies hebben een goudkleurig bandje met het logo in een speels metallic reliëf.  

Om de lancering van deze collectie te vieren, heeft Havaianas ervoor gekozen om samen te werken met de zusjes AMI en AYA, die samen het duo AMIAYA vormen – het beroemde cultuuricoon van Tokio.  Ze zijn wereldberoemd geworden dankzij hun unieke stijl en hun prêt-à-porter-merk. De twee jonge vrouwen begonnen met foto’s maken in het beroemde Harajuku-district. De zussen vallen direct op door hun fuchsia roze bob kapsel en hun extravagante outfits. Dit keer lieten zij zich inspireren door de zori – de traditionele Japanse sandalen die gedragen worden onder een kimono – en kozen ervoor de sakura te presenteren in de hippe moderne straten van Tokio.

Om je mee te laten genieten van de hanami (oftewel de traditionele Japanse gewoonte om het korte bloeimoment van de sakura te bewonderen), ontwierp Havaianas een AR-filter voor Instagram om jou het gevoel te geven dat je even écht tussen de bloemen staat. Check het op Instagram en waan je voor heel even in de prachtige Japanse sferen!