Nieuwe designersamenwerking

H&M X Simone Rocha

H&M zet haar lange traditie van veelgeprezen designercollecties met ontwerpers voort en kondigt een nieuwe samenwerking aan met de Ierse modeontwerpster Simone Rocha. Voor de allereerste keer in haar carrière ontwerpt zij niet alleen dameskleding, maar ook heren- en kinderkleding. De collectie is een uitnodiging om de dromerige wereld van de designer te betreden, die met deze samenwerking voor iedereen toegankelijk wordt.

Net zoals in al haar werk is ook in deze items Simone Rocha’s cultureel diverse achtergrond te zien en heeft ze zich laten inspireren door tradities en ambachten uit Hong Kong en elementen uit de kunstgeschiedenis. Ze maakt hierbij gebruik van haar kenmerkende tartanruit, prints die teruggaan naar het verleden en opvallende details. Bijvoorbeeld parelversieringen, wilde bloemen en strikken. Voor het ontwerpen van deze collectie bekeek ze de favorieten uit haar eigen archief en gaf deze speciaal voor H&M een moderne twist.

Simone Rocha stond al een tijdje op de wensenlijst van H&M. Voor H&M was het enorm inspirerend om samen te werken met een ontwerpster die zoveel tijd besteedt aan de moderne vrouw en feminisme, en die zich daarnaast als geen ander verdiept in vakmanschap en design – van het proces van het ontwikkelen van speciale creaties, tot het vormen van silhouetten en decoratie. Elk item in deze collectie is het resultaat van jarenlang werk en zorgvuldig onderzoek, en is daarom echt uniek.

Ook Simone Rocha is heel blij dat ze samen met H&M aan deze bijzondere collectie heeft gewerkt. Het is echt een eerbetoon aan haar kenmerkende stijl en de invloeden die haar hebben gevormd. Als ontwerper en als klant is ze groot fan van de eerdere samenwerkingen van H&M. De collecties met Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons – het is een geweldige lijst van namen en ze is trots om nu aan dit rijtje te worden toegevoegd. Met deze collectie viert ze ook het tienjarig jubileum van haar eigen label.

Simone Rocha x H&M is vanaf 11 maart beschikbaar. Bekijk hier alvast een preview: