Marco Bicego

One of a kind!

We zijn gek op de creaties van het Italiaanse sieradenmerk Marco Bicego. De sieraden van de ontwerper zijn uniek, kleurrijk, verfijnd en inspired by nature. Ieder item is een volwaardig en authentiek meesterwerk, uitgevoerd in de mooiste materialen en handgemaakt door ambachtslieden in het atelier in Vicenza, Italië. De sieraden zijn mooi op zichzelf, maar kunnen ook gemakkelijk met elkaar gecombineerd worden. Ook kunnen ze op ieder moment gedragen worden waardoor iedereen zijn eigen stijl kan creëren en uitdragen. Made for all!

De liefde voor sieraden zit er al sinds jonge leeftijd in bij Marco. Zijn vader was goudsmid en hij nam zijn zoon regelmatig mee naar het atelier. In 2000 brengt Marco zijn eerste lijn uit. Hij laat zich inspireren door zijn Venetiaanse roots, de natuur en onbewerkte edelstenen waar hij een grote passie voor heeft. Zijn creaties weerspiegelen de onvolmaaktheden van de natuur en haar schoonheid. Het draait niet om perfect gevormde sieraden, hij creëert unieke stukken met organische vormen en diepe kleuren die one-of-a-kind zijn.

Marco Bicego

Italiaans maatwerk

De sieraden worden gemaakt in het hart van de Italiaanse goudsmederij: de Veneto-regio. In het atelier werken ambachtslieden van jong tot oud met een passie en uiterste precisie aan hun meesterwerken. Ze maken gebruik van de Bulino-techniek en Coil-techniek. De Bullino–techniek is een oude Italiaanse graveertechniek die wordt gebruikt voor het bewerken van goud en geeft ieder juweel een uniek karakter met een matte look. Middels de Coil-techniek worden de fijne gouddraden zorgvuldig gewikkeld rond een geweven gouden kern, in verschillende vormen en afwerkingen. Deze traditionele technieken dragen bij aan het onderscheidende karakter van het merk.

ZIE OOK: ZIEN: CHOPARD RED CARPET 2023 COLLECTIE

Lunaria, Jaipur & Siviglia

Inmiddels is het merk – dat in 2025 zijn zilveren jubileum viert –  diverse succesvolle collecties rijk. Neem bijvoorbeeld de iconische Lunaria-collectie, deze is gebaseerd op Marco’s liefde voor de natuur en de vorm van de Lunaria-bloem. Elk item is met de hand gegraveerd.

De Jaipur-collectie is kleurrijk en speels en geïnspireerd op de gelijknamige stad in India en tovert bij iedereen een lach op het gezicht vanwege het vrolijke uiterlijk. De kleurrijke edelstenen worden door Marco zelf zorgvuldig uitgezocht en bekeken. Deze zijn een grote inspiratiebron voor Marco, zo vormen ze vaak het begin van een ontwerp.

De Siviglia-collectie is de nieuwste toevoeging aan de Marco Bicego-familie. Deze collectie is een eerbetoon aan de Andalusische cultuur, geïnspireerd door de glorieuze kleuren en tradities van de stad Sevilla. De colliers van 18-karaats geelgoud worden afgewisseld met handgegraveerde ovalen in barokstijl en sommige items bevatten pavé diamanten. Een feest om te dragen en om naar te kijken.

ZIE OOK: VALÉRIE MESSIKA

Meer informatie over de sieraden van Marco Bicego vind je via schaapcitroen.nl of bezoek een van de boutiques.