Een exclusieve capsulecollectie

Sidestep X Kimberley Jenneskens

Met het SIDESTEP STUDIO-initiatief wil de toonaangevende sneakerretailer de volgende generatie ontwerpers een platform geven. Meer specifiek voor diegenen die SIDESTEP’s visie op duurzame en inclusieve kleding delen. Amsterdamse ontwerpster Kimberley Jenneskens geeft de aftrap voor de eerste samenwerking van het jaar met haar collectie Lost Property.

SIDESTEP STUDIO is een platform dat jonge creatievelingen de kans geeft om de toekomst van stijl en mode vorm te geven. De volgende ontwerpster in de rij? Kimberley Jenneskens, met haar opkomende modemerk dat zich richt op het ontwikkelen van high-end streetwear. JENNESKENS ontwerpt mode voor de toekomst. De strakke stijl legt de nadruk op goed passende en duurzame ontwerpen, terwijl bij de productie de focus ligt op duurzaamheid. Bovendien zijn alle stukken genderneutraal, waardoor veelzijdigheid en het functionele centraal staan.

Het thema voor de limited edition collab met SIDESTEP STUDIO is getiteld Volume 1: Lost Property. De collectie belicht de diffusie van omgevingen en probeert het ultieme evenwicht te vinden tussen urban design en groene technologie. Voor Jenneskens gaat het niet alleen om kleding te maken of high-fashion zijn, maar gaat het erom een gemeenschap te worden die samen ervaringen opdoet en groeit.

‘We bouwen een groene stad – een oase van rust gecombineerd met door de mens gemaakte elementen, die de ultieme balans vertegenwoordigt waar de toekomst van design naar streeft. Het symboliseert een deeleconomie, waarin iedereen verschillende posities inneemt en verhalen samenstelt vanuit verschillende perspectieven, maar waarin we allemaal hetzelfde uitgangspunt hebben. Het spreekt over één zijn, terwijl niets iets heeft behalve zijn eigen ik. Als alles om je heen geëlimineerd is, wat hou je dan nog over?’

Kimberley Jennekens