Vegan

Sneakers van appel-leer

De vegan sneakers van Komrads APL zijn gemaakt van appel-leer. Het Belgische sneakerlabel Komrads lanceert na de succesvolle introductie van de eerste lijn een nieuwe reeks: de hightop variant. Ook met deze aanvulling bouwt de zero-impact-collectie mee aan de toekomst van slow fashion. APL’s zijn tijdloze sneakers die je met plezier en een gerust geweten draagt. De sneaker bestaat volledig uit gerecyclede en biologische materialen: van appel-leer tot hergebruikte petflessen en autobanden! 

Komrads APL houdt uiteraard opnieuw zijn belofte om een comfortabele, kwaliteitsvolle en modieuze sneaker te maken die onze planeet geen schade toebrengt. Een sneaker waarvoor geen natuurlijke grondstoffen geoogst hoeven te worden en die helemaal gemaakt is van gerecyclede materialen.

De zool is gemaakt van gerecycled rubber en de bovenkant van de sneaker bestaat uit appel-leer. Deze veganistische leersoort wordt geproduceerd aan de hand van fermentatie van afval van appels, zoals schillen en klokhuizen. De voering aan de binnenzijde en de veters zijn vervaardigd uit hergebruikte katoen en petflessen. Zelfs voor de gebruikte lijm en verf is een biologische variant gevonden.

Komrads APL bracht als eerste een collectie sneakers, gemaakt uit appel-leer, op de markt. De modellen zijn tijdloos en zijn daarom als slow fashion te kenmerken.

Ondernemersduo en wereldliefhebbers Mark en Greet, hebben in 2015 het sneakerlabel Komrads APL opgericht. De allereerste honderd procent vegan sneakercollectie in België vervaardigd uit appel-leer en gerecycleerde materialen. De start van hun zero-impact avontuur en belofte om van de wereld een mooiere plek te maken om op te leven. Het design van de sneaker is tijdloos en ontworpen met een groot respect voor natuur én mens. Hiermee drukt Komrads APL zijn stempel op slow fashion binnen de modeindustrie. Let’s make a difference, feet first