Longines Spirit-collectie

THE PIONEER SPIRIT LIVES ON

Veertien uur en 56 minuten. Zo lang duurde het voordat Amelia Earhart in 1932 non-stop en solo over de Atlantische Oceaan vloog, met haar Longines-chronograaf om. Dankzij haar tomeloze inzet en onuitputtelijke mindset slaagde ze erin de ijzige winden en mechanische storingen te weerstaan en werd ze de eerste vrouw die de continenten met elkaar verbond. Daarvoor, in 1928, was ze als eerste vrouw ooit ook al over de Atlantische Oceaan gevlogen, toen nog als co-piloot.

Net als Amelia hebben talrijke ontdekkingsreizigers en vliegeniers hun vertrouwen in Longines gesteld en zelfs hun leven aan Longines toevertrouwd, denk aan Paul-Emile Victor, Elinor Smith en Howard Hughes. Als eerbetoon aan deze uitzonderlijke prestaties heeft Longines een nieuwste Spirit-collectie gecreëerd en brengt dit rijke erfgoed weer tot leven. Deze is op dezelfde manier ontworpen als de uurwerken van Amelia Earhart en andere beroemde pioniers toen ze de lucht, het land en de zee veroverden op basis van hun Longines-tijdinstrumenten. De nieuwe modellen combineren feilloos geschiedenis met innovatie en traditionele kenmerken van pilotenhorloges met eigentijdse lijnen en codes. De nieuwe uurwerken, welke getuigen van deze pioniersgeest, moedigen nieuwe generaties aan om hun grenzen te verleggen.

De oversized kroon, de vorm van de kast, de nummering van de wijzerplaat, de diamantvormige indexen en de grote, lichtgevende wijzers zijn allemaal elementen uit de tijd van de baanbrekende luchtvaart. Her en der iets aangepast en bijgewerkt, passen ze harmonieus bij het algehele eigentijdse ontwerp. Bovendien is er bij de verschillende afwerkingen veel aandacht besteed aan de details, of het nu gaat om geborsteld, mat, gepolijst of in reliëf.

Alle modellen uit de Longines Spiritcollectie worden geleverd met de modernste technologie, wat resulteert in zeer nauwkeurige uurwerken die allemaal chronometer-gecerticeerd zijn. De elegantie van de Longines Spirit wordt geëvenaard door zijn ultramoderne technologie. Longines hee deze serie uitsluitend uitgerust met mechanische automatische uurwerken (L888.4 en L688.4) met een siliconen balansveer om extreme nauwkeurigheid en langere levensduur te garanderen. De kalibers, met een gangreserve van respectievelijk 64 en 60 uur, zijn chronometer-gecerticeerd door het Official Swiss Chronometer Testing Institute (COSC). Een prachtige collectie waarmee helden uit het verleden worden geëerd en de zoektocht naar moedigen het verleggen van grenzen wordt gezocht!

Verkrijgbaar in drie handmodellen (40 mm en 42mm)en een chronograaf (42 mm) die worden geleverd met een matzwarte, generfd zilveren of sunray blauwe wijzerplaat. allemaal gestempeld met vijf toegepaste sterren (het hoogst haalbare), in lijn met de traditie van Longines wat altijd een verbetering van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de bewegingen van het merk betekent. de kast is versierd met een stalen band, of een lederen band in donkerbruin, lichtbruin of blauw.