VALENTIJNSMENU
3 gerechten die bewijzen dat liefde écht door de maag gaat
Voor Valentijnsdag bundelt Philips, de uitvinder van de Airfryer, de krachten met voedingswetenschapper professor Charles Spence van de Universiteit van Oxford. Samen presenteren zij een uniek driegangenmenu die wetenschappelijk samengesteld is om gevoelens van romantiek en liefde te stimuleren. Elk gerecht is speciaal ontworpen om je zintuigen te prikkelen en een onvergetelijke ervaring te creëren, en voor jouw gemak gemaakt met de Philips Airfryer Dual Basket 3000-serie.
Voorgerecht
Kleverige zalmhapjes met een honing- en granaatappelglazuur. Vegetarisch alternatief: Gebakken camembert met honing- en granaatappelsaus, bestrooid met chili en granaatappelpitjes.


Hoofdgerecht
Rib-eye steak met pistachekorst met tomaat en asperges. Vegetarisch alternatief: Gevulde zoete aardappelen met truffelsaus


Nagerecht
Donkere chocoladetaartjes met ganachevulling, verse gember, noten en een cacaokorst, geserveerd met aardbeien, rozenblaadjes en slagroom.

De wetenschap achter het menu
De ingrediënten die zijn gekozen voor het Valentijnsmenu bevatten producten met historische, culturele en wetenschappelijke elementen die al geruime tijd wereldwijd worden geassocieerd met romantiek. De recepten binnen het menu zijn speciaal ontworpen voor de Philips Airfryer Dual Basket 3000-serie, die het bereiden van een Valentijnsdiner thuis speciaal, romantisch, maar ook makkelijk maakt. De ingrediënten spelen in op de historische associatie tussen zoetheid en romantiek, zoals door de honing en de zoete aardappelen. Daarnaast zijn er ingrediënten die rood van kleur zijn als aardbeien, tomaten en steak die allemaal de kleur van de liefde hebben. Andere ingrediënten bevatten chemicaliën zoals zink, dat wordt gezien als het belangrijkste element dat oesters of pistachenoten een romantische uitstraling geeft. Granaatappels, die in de Griekse mythologie staan voor passie, huwelijk en vruchtbaarheid, worden ook in dit menu verwerkt. Het menu bevat ook chocolade dat al eeuwenlang gekoppeld wordt aan romantiek, onderzoek heeft een verband aangetoond tussen chocolade en intimiteit! Je vindt er ook ingrediënten in die fysiologische effecten op ons kunnen hebben, zoals gember en chili, die voor opwinding of een verwarmend gevoel zorgen. En tenslotte ook truffels die een trigger kunnen zijn van de feromoonroute naar romantiek. Het maakt dit menu een ode aan de liefde.

LEES OOK: BIJ DIT RESTAURANT SPOT JE STERREN ALS RIHANNA EN KYLIE JENNER