BEWUST GENIETEN

Acht groene adressen die je in de meivakantie wilt bezoeken

Eten, drinken, slapen of shoppen voelt toch net wat lekkerder met de kennis dat je geld op een goede plek terechtkomt. Wij zochten acht fijne adresjes bij elkaar waar ze net dat stapje extra zetten voor moeder natuur!

Conscious Hotels in Amsterdam

De naam zegt het al: bij Conscious Hotels slaap je bewust. Er zijn vier hotels in Amsterdam die allemaal op een mooie locatie liggen op loopafstand van een park. Conscious Hotel Westerpark staat er zelfs middenin. In de hotels is het badkamermeubilair gemaakt van oud papier en de stoelen van maisafval. Bij Consciousn planten ze zo nu en dan een boom en is alles wat uit de keukens komt biologisch en vegetarisch/veganistisch. Het is slechts een greep uit alle duurzame initiatieven, dus geniet ervan en slaap lekker!

Greens in Den Haag

Greens is een biologisch restaurant met een biodynamische zorgmoestuin. Op het menu staan dan ook gerechten die zo veel mogelijk met producten uit eigen tuin worden bereid. De opbrengst gaat naar Stichting Tuinen van Greens waar vrijwilligers werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Alle kruiden en groenten die in de tuin groeien, komen uiteindelijk terecht in de gerechtjes van het restaurant. Heerlijk lunchen en een steentje bijdragen aan de maatschappij en natuur doe je hier!

ZIE OOK: DIT ZIJN DE MEEST GELIEFDE DORPJES IN TOSCANE

The Lemonman in Amsterdam

Hier drink je cocktails met volledig afbreekbare rietjes, drogen ze het fruit wat ze gebruiken om te garneren, zodat het langer meegaat, maken ze lekkere poedertjes van residu en gebruiken ze aquafaba, oftewel kikkererwtenvocht, om schuim mee te maken. Erg handig dat The Lemonman bij het bekende oostmediterrane restaurant NENI hoort dus aan kikkererwten geen gebrek! 

De Duurzame Weekmarkt in Eindhoven

Iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur is shop je hier biologische en verse producten. Neem die canvas shopper mee en vul ‘m op de Duurzame Weekmarkt met desembrood, groenten en fruit, lekkere delicatessen, eieren en boerenkaas. 

INNSiDE by Meliá Amsterdam

Bij hotel INNSiDE by Meliá Amsterdam slaap je extra lekker omdat het hotel zich op meerdere vlakken inzet voor de natuur. Er staat een bijenkorf op het dak, alle voorzieningen zijn biologisch en er ligt/hangt geen onnodig papier op de kamers. Zo zijn de do not disturb-hangers vervangen door houten blokjes aan de deur. En fossiele brandstoffen zijn hier een no-go, wat ze weer oplossen met een koude-warmteopslag. INNSiDE by Meliá Amsterdam komt bovendien uit een goed nest: moederbedrijf Meliá Hotels International is in 2020 uitgeroepen tot duurzaamste hotelgroep van Europa door SAM Corporate Sustainability Assessment (CSA). 

DeDakkas in Haarlem

Een kas op een parkeergarage waar je uitgebreid kunt eten met uitzicht op de binnenstad van Haarlem: maak kennis met DeDakkas. Op het dak van de garage gebeurt van alles: van efficiënt energiegebruik tot rondscharrelende kippen en afvalreductie. Oh, en het eten is ook nog eens très bien!  

Voco The Hague in Den Haag

Bij hotel Voco The Hague slaap, eet en drink je in een oud bankgebouw, midden in het Hofkwartier in Den Haag. Bij binnenkomst valt meteen het open atrium met levensgrote boom op. Het zet de toon voor de rest van het hotel, waar groen, flora en fauna overal is terug te zien. De binnentuin is een ware hidden gem en aangelegd door een ecoloog die rekening heeft gehouden met de balans van de Haagse flora. Dierenvrienden worden extra blij van de verschillende insectenhotels en vogel- en vleermuiskasten die het hotel rondom heeft geplaatst zodat ook zij een plekje hebben.

ZIE OOK:ONTSNAP AAN DE KOU OP DEZE ZONNIGE BESTEMMINGEN IN EUROPA

Poké Perfect

Wanneer je de menukaart van Poké Perfect bekijkt, je daarop ook de CO2-uitstoot van alle signature bowls staan. In samenwerking met het Zweedse bedrijf Klimato heeft Poké Perfect namelijk alle CO2-uitstoot per maaltijd inzichtelijk gemaakt zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor je bowl cravings. Poké Perfect is inmiddels door heel Nederland te vinden, dus er is er vast een in de buurt! Ga lekker naar een van de vestigingen of laat je pokébowl bezorgen en geniet bewust!