Amsterdam Wine Festival

Bourgondisch genieten van de lekkerste wijnen

Wijnliefhebbers opgelet! De zevende editie van het Amsterdam Wine Festival staat voor de deur. Het weekend van 20 tot en met 22 maart staat het Westergasterrein in Amsterdam weer volop in het teken van bourgondisch genieten met de mooiste wijnen uit het Zuidelijk Halfrond en andere heerlijkheden. Ook zijn er weer veel andere nouveautés die deze editie uniek maken.

Altijd al die stiekeme droom gehad om een eigen wijngaard te beginnen? Op het Amsterdam Wine Festival kan deze droom voor één dag werkelijkheid worden! Leer je eigen wijn blenden van de beste wijnmakers en mix je favoriete druiven tot je dé wijn hebt die het meest bij jouw smaak past. Deze mag je zelf bottelen, van een eigen etiket voorzien en voor een vriendenprijsje mee naar huis nemen.

Een primeur op deze zevende editie is de silent wine tasting.  Met een koptelefoon op worden al je zintuigen geprikkeld en beleef je de wijn nóg intenser. De tasting wordt geleid door een topsommelier en voor je het weet zit je met je hoofd in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Ook zal er een heuse wijnveilig plaatsvinden met interessante topstukken, maar ook heel betaalbare wijnen – geselecteerd door topsommelier Milton Verseput.

Het Amsterdam Wine Festival staat voor duurzaamheid. Het wijnfestival is een zero plastic event en heeft dit jaar een samenwerking met Costa Rica – het duurzaamste land ter wereld. Daarnaast wordt alle wijn zo dicht mogelijk bij de bron ingekocht en vindt er afvalscheiding op alle fronten plaats, in samenwerking met Westergas.

Tickets voor dit heerlijke wijnfestijn zijn verkrijgbaar voor €15,- incl. wijnglas. Check voor meer informatie amsterdamwinefestival.nl