Happy friday

Culturele vrijmibo

Happy Friday! Waar we normaal vaak met collega’s een drankje op kantoor drinken of in het café in de buurt, kunnen we nu niet veel meer dan een (virtuele) vrijmibo vanuit huis. Om tóch ultiem te genieten van een bijzondere vrijmibo delen wij de origineelste ideeën voor een onvergetelijke vrijmibo bij jou thuis!

Cruisecocktail

Na een lange werkweek mag je jezelf trakteren op een lekkere cocktail. Haal je inner bartender naar boven en geniet van een self made Rebellious Fish! Dit tropische, fruitige drankje is de signature drink van Norwegian Cruise Line én heel makkelijk zelf te maken. Het drankje bestaat uit jus d’orange, passievruchtlikeur, wodka, sinaasappellikeur, prosecco en je topt het af met verse besjes. Haal de cruise vibes in huis en geniet!

Fancy Manhattan

Staat New York hoog op jouw must visit-lijstje? Bereid je trip naar The Big Apple alvast voor door de prestigieuze Manhattan te drinken. Oorspronkelijk was dit drankje alleen beschikbaar voor celebraties, politici en de top van het uitgaanspubliek, maar gelukkig is het exclusieve recept geen geheim meer. Mix 15 ml whisky met 150 ml zoete vermout in een cocktailglas en voeg daar 2 scheutjes Angostura bitters en ijsblokjes aan toe. Garneer het drankje met een kers of een twist van citroenschil. Cheers met je eigen fancy Manhattan!

Wijnproeverij

Luchtvaartmaatschappij Emirates serveert een aantal van de beste wijnen aan boord. Oliver Dixon, Emirates’ senior wijnspecialist, legt op het Emirates Wine Channel op YouTube uit waarom deze wijnen zo bijzonder zijn. In tutorials komt de geschiedenis van de meest exclusieve wijnen aan bod en vertelt hij hoe deze een culinaire reis kunnen beïnvloeden. Ideaal om tijdens de vrijmibo met je collega’s, vrienden of familie te bekijken. Emirates transformeert je standaard vrijmibo in een echte wijnproeverij!

Bier? Ja(pan)!

Geen zin in een cocktail, maar in een heerlijk koud biertje? Ook dan zijn er vele manieren voor een culturele vrijmibo. Japan heeft veel verschillende, typische biertjes die zéker het proberen waard zijn. Probeer de Asahi, Kirin of Sapporo en geniet van de Japanse cultuur.

Costa Rica

Haal de Costa Ricaanse sferen naar je woonkamer met de nationale drank van het land: Guaro. De likeur heeft haar naam te danken aan het woord ‘Aguadiente’, wat letterlijk ‘brandend water’ betekent. Er zijn veel manieren om van Guaro te genieten. Drink het puur, gekoeld met suiker en limoen, in punch óf als cocktail. De Guaro Sour is de populairste cocktail met (uiteraard) Guaro, limoen, suiker, sodawater en vleugje mint.

Ambachtelijk bier

Ook dichterbij huis is genoeg inspiratie te vinden voor een culturele vrijmibo. Pas-de-Calais, een prachtig gebied in Noord-Frankrijk, is al sinds de middeleeuwen een streek van bierbrouwers en produceert ambachtelijke bieren. In de omgeving van Lens wordt deze traditie springlevend gehouden bij onder meer Brasserie Castelain, dat al sinds 1926 in bezit is van dezelfde familie. Hier komt het beroemde bier Ch’ti vandaan, dat zelfs een glansrol speelde in een populaire Franse film Bienvenue chez les Ch’tis. Vier je vrijmibo met de ambachtelijke Franse bieren, santé!