GLENMORANGIE A TALE OF CAKE

De vreugde van taart in een heerlijke whisky

Wie aan een typisch vrouwendrankje denkt, denkt vaak niet direct aan whisky. Toch geeft het drankje iets extra’s tijdens je vrijmibo, en dan vooral de nieuwe limited edition single malt van Glenmorangie: ‘A Tale of Cake’. Heerlijk om puur te drinken óf in een CakeTail – een unieke combinatie tussen taart en een whiskycocktail die je dit weekend zéker moet proeven.

What’s in a name; ‘A Tale of Cake’ is geïnspireerd op het bakken van taarten en het vieren van verjaardagen. Het is bedacht door Glenmorangie’s Director of Whisky Creation Dr. Bill Lumsden. Hij droomde ervan om de magie van taart te vangen in een single malt whisky. Taart speelt een prominente rol in zijn vrolijkste herinneringen. Van het bakken met zijn oma, tot de pineapple upside-down cake die zijn dochter voor zijn verjaardag maakte. Door de whisky in Tokaji-dessertwijnvaten te laten rijpen, heeft hij de vreugde van die taartmomenten in een whisky gevangen. ‘A Tale of Cake’ heeft een rijke koperen kleur. De smaak is puur, weelderig, zoet en complex met verschillende lagen van honing, witte chocolade en fruit. Perfect in combinatie met echte taart!

De whisky is zo vernieuwend dat de bekroonde banketbakker Dominique Ansel voor deze gelegenheid een cocktail creëerde: de CakeTail. Dominique Ansel wordt gezien als de Willy Wonka van New York. Voor deze lancering experimenteerde de banketbakker met verschillende taart- en whiskycombinaties en creëerde hij een unieke variant op de pineapple upside-down cake. Hoe je deze perfecte cocktail maakt?

The Cake Old Fashioned

  • 50 ml Glenmorangie A Tale of Cake
  • 7.5 ml kokoswater
  • 7.5 ml ananassiroop
  • 1 scheutje Peychaud’s bitters
  • 1 snufje zwarte peper

Roer alle ingrediënten met ijs en giet dit in een glas met ijsblokjes. Garneer met een sinaasappelschil en een walnoot. Happy weekend!

Glenmorangie A Tale of Cake shop je vanaf nu via www.gall.nl.