cocktail nights at home

Deze vijf cocktails wil je maken voor de regenachtige herfstdagen

Pompoen, kaneel, chai… de herfst brengt heerlijk warme smaken met zich mee voor een cocktailavondje thuis. Probeer deze vijf herfstige recepten!

Bareksten Pumpkin Gimlet

  • 50 ml Bareksten Botanical Gin
  • 20 ml pompoenpuree
  • 20 ml citroensap
  • 10 ml kaneelsiroop

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en shake tot de cocktail goed koud is. Double strain in een coupe met ijs en garneer met een kaneelstokje en een plakje gedroogde pompoen.

Appelcider Aperol Spritz

  • 90 ml appelcider
  • 30 ml Aperol
  • 90 ml champagne
  • Sodawater
  • Schijfje appel
  • Kaneelsuiker
  • Schijfje citroen

Bestrijk de rand van je glas met een citroenschijfje en dip de rand in kaneelsuiker. Vul het glas met ijs en schenk hier de appelcider, Aperol en champagne bij. Top af met sodawater. Rustig roeren en garneren met een appelschijfje.

Autumn Sangria

  • 50 ml wodka
  • 50 ml rode wijn
  • 30 ml perenlikeur
  • 15 ml citroensap
  • 15 ml honingsiroop
  • Bruisend mineraalwater
  • Plakje peer
  • Nootmuskaat

Doe alle ingrediënten in een glas met ijs en roer voorzichtig door. Top af met bruisend mineraalwater en garneer met een plakje peer en geraspte nootmuskaat.

Pumpkin Spice Moscow Mule

  •  50 ml wodka
  •  1 el pompoenpuree
  •  2 gr pompoenkruiden
  •  Gemberbier

Vul een shaker met ijs, wodka, pompoenpuree en pompoenkruiden en shake tot alles goed koud is. Schenk in een koperen mok met ijs en top af met gemberbier.

Chai Espresso Martini

  • 50 ml wodka
  • 50 ml Kahlúa (of een andere koffielikeur)
  • 50 ml espresso
  • 30 ml chaisiroop (te koop of zelf maken: gelijke delen suiker en chaithee).

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en shake tot alles goed koud is. Schenk uit in een coupe.