World's Best Pastry Chef

Een ‘gezonde’ high tea? Die vind je hier!

Toppatissier Jessica Prealpato werkte jaren in het prestigieuze hotel Plaza Athénée in Parijs en werd in 2019 benoemd tot World’s Best Pastry Chef. Speciaal voor het honderdjarige bestaan van het family-owned vijfsterrenhotel San Regis ontwikkelde Prealpato een bijzondere high tea. 

Maar wat maakt die high tea nu zo bijzonder in een stad waar op elke hoek van de straat wel een gebakje of lekker zoet broodje te koop is? Van woensdag tot zaterdag wordt er in het klassiek ingerichte hotel een high tea geserveerd. In het fleurige restaurant Les Confidences kun je na een shopping spree bij de zeer nabijgelegen DIOR flagship store neerploffen en genieten van de high tea met een glas champagne of kop thee van Les 88 Thés.

De kijk van de patissier is modern te noemen: suiker wordt waar mogelijk geheel weggelaten of vervangen door gezondere alternatieven, en de natuur wordt er te allen tijde gerespecteerd. Dat lukt onder andere door lokale ingrediënten in te kopen en seizoensgebonden vruchten te roosteren of pocheren zonder al te veel ongezonde toevoegingen als suiker en boter. De vruchten krijgen daardoor niet alleen een rijke, diepere smaak maar worden zo als het ware gekarameliseerd in hun eigen, zoete sap. Op het moment van schrijven wordt de high tea in maar liefst zeven delen uitgeserveerd: een kleine salade van seizoensgebonden vruchten wordt opgevolgd door de boite à biscuits, een doos met huisgemaakte koekjes die allen zijn gemaakt met licht verteerbare graansoorten, en worden vergezeld door honing van Serge Frigara, tajine condimenten en hazelnootpasta. Het middenstuk is een zandtaartje met citrusvruchten, soesjes en een dessert à l’assiette, een opgemaakt dessert met vruchten, citroengras en pompoenzaad. Favoriet is het slotstuk: een lauw warm chocoladetaartje met een cacaogehalte van 65%, vergezeld door fris melkijs. 

LEES OOK: HIER VIND JE DE BESTE PIZZA VAN EUROPA

Must go!

Tekst Marina de Massiac