Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Maken: Gevulde zoete aardappel uit de oven

Geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is een recept uit de oven ideaal! Bijvoorbeeld deze gevulde zoete aardappel met een vleugje boerenkool en peulvruchten. Makkelijk voor te bereiden maar ook lekker en helemaal vegan! Perfect om te proberen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.

Receptcredits: Looye Kwekers 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 90 g Looye Honingtomaten
  • 2 zoete aardappelen
  • 50 g kikkererwten
  • 50 g belugalinzen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 25 g boerenkool
  • 15 g geroosterde amandelen
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • eetlepel
  • vork
  • oven
  • pan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°c.
  2. Prik de zoete aardappelen in met een vork en bak ze minimaal 50-60 minuten tot ze zacht van binnen zijn maar niet uit elkaar vallen. Je moet gemakkelijk en zonder veel weerstand een vork in het midden van de aardappel kunnen steken.
  3. Verwarm in een pan eetlepel olijfolie. Voeg de kikkererwten, de belugalinzen en de boerenkool toe.
  4. Breng op smaak met de paprikapoeder, de kerriepoeder, wat zout en versgemalen zwarte peper.
  5. Roerbak een paar minuten tot de boerenkool zacht is en de peulvruchten goed bedekt zijn met de kruiden.
  6. Als de zoete aardappels klaar zijn laat je ze iets afkoelen en snij je ze open.
  7. Vul ze met de boerenkool en peulvruchten.
  8. Voeg de gehalveerde Looye Honingtomaten en de amandelen toe.

Tip (niet plantaardig)

  • Voeg een gepocheerd of gekookt ei toe voor extra eiwit

ZIE OOK: HIER EET JE TIJDENS DE WEEK ZONDER VLEES EN ZUIVEL