Amsterdam

Het Jaar van het Varken is ingeluid op de Dam

Gisteren organiseerde ondernemer Won Yip voor de zevende keer het Chinees Nieuwjaar Event op de Dam in Amsterdam. Het werd ook dit jaar massaal bezocht en groots gevierd met een spectaculair programma. Amsterdam luidde hiermee het Jaar van het Varken in – op exact hetzelfde moment als in Beijing. 
Won Yip is sinds 2013 initiatiefnemer van de grootse viering van het Chinees Nieuwjaar op de Dam. “China wordt steeds belangrijker voor Nederland én andersom. Het vieren van het Chinees Nieuwjaar is een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur en het evenement is mijn cadeau aan de stad Amsterdam die mij veel heeft gegeven.” Aldus de ondernemer.

Het evenement begon met een officiële inzegening in de vorm van de traditionele leeuwen- en drakendans en met het afsteken van de honderdduizendklappers vlak voor restaurant-café Majestic op de Dam. Hiermee zijn de boze geesten symbolisch verdreven, welke met de overgang van het oude naar het nieuwe jaar tevoorschijn komen. Aansluitend konden de aanwezigen genieten van een prachtige siervuurwerkshow welke plaatsvond vanaf het dak van Grand Hotel Krasnapolsky. Het evenement op de Dam werd afgesloten met een unieke Kung Fu-show. 

Na het programma op de Dam organiseerde de Yip Group een exclusieve nieuwjaarsreceptie in restaurant-café Majestic, met optredens van O’G3ene en Wesly Bronkhorst. Vele ondernemers en BN’ers waren hierbij aanwezig. Oók werd er een cheque aangeboden aan Movement on the Ground – de non-profitorganisatie van Johnny de Mol.