7x

Hier drink je de beste Espresso Martini’s in Amsterdam

De Espresso Martini is here to stay. Na de snelle opmars kunnen we er geen genoeg van krijgen. Maar waar shaken ze nou de beste? Ontdek het hier!

LuminAir

Afgelopen juni opende LuminAir haar deuren vlak bij station Amsterdam Centraal. Het is een plek waar je de drukte van de stad achter je laat en in een andere wereld belandt. Dit wordt versterkt door het innovatieve interieur en het dromerige wolkenplafond. Ze heten niet voor niks the bar above Amsterdam. Op de cocktailkaart vind je een aantal topcocktails, waaronder natuurlijk een Espresso Martini. Ga lekker op het dakterras zitten, kijk uit over de stad en sip lekker aan je Espressso Martini terwijl de zon ondergaat.

Bar Mokum

Deze ras-Amsterdamse bar is een ode aan de stad, waar ze cocktails maken met Hollands gedestilleerd en lokale ingrediënten. Hier ga je naartoe voor een Espresso Martini met een twist, want op de kaart staat de gleuvenrijder: Bols wodka, espresso en zoutekaramelsiroop. Kom met goed gezelschap of alleen, als je maar een lach op je gezicht hebt, want dat is de enige regel bij Bar Mokum!

ZIE OOK: DIT ZIJN DE PERFECTE HOTELLOBBY’S VOOR EEN ZAKELIJK KOFFIETJE!

Ceppi’s

Het Italiaanse restaurant Ceppi’s klinkt je wellicht bekend in de oren. De Italiaanse chefs hebben een menukaart samengesteld met daarop alles wat tijdens een goed Italiaans diner niet mag ontbreken. Bij mooi weer waan je je zowel binnen als buiten dan ook in Italiaanse sferen, en dat in hartje Amsterdam. Naast de fantastische pizza’s, verschillende pasta’s en antipasti, vind je tussen de aperitieven ook echte originele Italiaanse cocktails als Negroni’s, Bellini’s en uiteraard de ster van de show, een classic espresso martini.

Bar Kantoor

Bar Kantoor zit midden in het Westerpark en is het gezelligste kantoor van Amsterdam, waar vrienden, familie en collega’s graag samenkomen om lekker te eten, borrelen of vergaderen. Het pand waarin Bar Kantoor zit, is het oude kantoor van de fabriek die Amsterdam van 1885 tot 1967 van gas voorzag. Inmiddels is het gas verbannen, want de bar draait volledig op elektriciteit die grotendeels van een eigen windmolen komt. De cocktails zijn hier allemaal gemaakt met alleen maar biologische ingrediënten, óók hun niet te versmaden Espresso Martini!

Bar Feijoa

Bar Feijoa staat bekend als the friendly neighbourhood bar, en dat is precies wat het hier zo fijn maakt, naast de knallende cocktails en swingende beats. Hun missie is om je te verrassen met hun unieke smaakcombinaties. Vandaar dat ze een erg bijzondere versie van de espresso martini op de kaart hebben staan, gemaakt met rum, twee soorten koffielikeuren, citroengras, espresso en zout. Wel wat anders dan je standaard esmaatje dus. Ben je niet zo van het extreme? Geen probleem. Ze maken er met alle liefde een klassieke espresso martini voor je.

ZIE OOK: BINNENKIJKEN IN DE PORTUGESE DROOMVILLA VAN KAE SUTHERLAND

Amstel1

Wie Amstel1 binnenloopt, belandt in een gezellige bar-bistro waar de historie voelbaar is en iedereen welkom: ras-Amsterdammer en verdwaalde toerist, puber en opa, solo met een krantje of samen met een groep vrienden. Ze komen allemaal voor de authentieke sfeer, de bordspelletjes en een ouderwets broodje bal. De Espresso Martini ontbreekt ook niet op de kaart. Strijk neer op het heerlijke zonnige terras of sluit binnen de avond af met hun klassieke Espresso Martini. Hier ga je heen voor de sfeer van vroeger en de kwaliteit van nu.

The Lemonman

The Lemonman zit op het Stadionplein en is onderdeel van het bekende oostmediterrane restaurant NENI Amsterdam. In deze fijne cocktailbar worden de drankjes gemaakt met verse seizoensingrediënten uit het Middellandse Zeegebied en de joie de vivre van de bekwame bartenders. Op de cocktailkaart staat voor ieder wat wils: van klassiekers tot innovatieve creaties, allemaal even mooi en lekker. De Espresso Martini ontbreekt uiteraard niet bij The Lemonman!

ZIE OOK: VIJF FASHION ITEMS VAN JE PARTNER DIE JIJ PERFECT KUNT DRAGEN