Nieuw design

Hotel De L’Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar heropende De L’Europe Amsterdam afgelopen weekend haar deuren. Ook alle restaurants van het hotel zijn weer open. De Amsterdamse ontwerpstudio Nicemakers heeft het nieuwe interieur van de gehele begane grond ontworpen.

Alle ruimtes van het hotel ondergingen een transformatie, waarbij het uitgesproken karakter en de warme, uitnodigende sfeer behouden bleven. Nicemakers koos voor rijke materialen, warme kleuren en een combinatie van unieke objecten met antieke én eigen ontworpen meubels. Het ontwerpt brengt internationale historische grandeur samen met tijdloze stijl en verfijnde elegantie binnen de wereld van original Amsterdam luxury.

Links: interieur van trattoria Graziella in ’t Huys. Rechts: interieur van restaurant Bord’Eau

Nicemakers wilde het van oudsher karakteristieke, luxe gevoel van De L’Europe vangen in een eigentijds, klassiek interieur en tegelijkertijd de bestaande iconische grandeur in ere houden. Ze creëerden een plek waar gasten zich welkom voelen én de rijke geschiedenis aanwezig is. Het karakteristieke gebouw werd nog meer opengesteld voor nieuwe gasten en bezoekers, door nieuwe ruimtes en partners te betrekken bij het hotel. Zo opende onlangs de nieuwe vleugel van het hotel ’t Huys haar deuren in samenwerking met MENDO, The Wunderkammer en Skins Spa. De L’Europe maakt hiermee een nieuwe verbinding met de stad Amsterdam en creëert een dynamische beleving voor zowel hotelgasten als Amsterdammers.

Links: brasserie Marie. Rechts: The Library bar

Het nieuwe interieur van het iconische hotel heeft ronde vormen, zachte lijnen en gelaagdheid, wat zorgt voor een vriendelijke en uitnodigende uitstraling. Van mooie doorkijken die uitnodigen om van de ene naar de andere ruimte te lopen tot de authentieke 17e -eeuwse kunst gecombineerd met eigentijdse meubels en natuurlijke, rijke materialen. Elke ruimte heeft een eigen karakter. Veel materialen en elementen die al aanwezig waren zijn in ere hersteld of hergebruikt. Deze zijn gecombineerd met speciaal voor De L’Europe ontworpen unieke meubels, stoffen van gerenommeerde internationale stoffenhuizen en antieke vondsten die opnieuw gestoffeerd en gerestaureerd werden. De verschillende interieurs vormen samen een warm geheel waar gasten en bezoekers zich thuis voelen.

“We zijn heel erg trots om de resultaten van ons redesign aan onze gasten te kunnen laten zien. De gehele begane grond heeft een geheel nieuw interieur gekregen, zowel de lobby als de restaurants en als aanvulling op het hotel, ook de nieuwe vleugel met ’t Huys en de ‘d Tuyn, waar men de essentie van Amsterdam ervaart. Het resultaat van het interieur is warm, verfijnd, intiem en is een weerspiegeling van de grandeur van de rijke geschiedenis van ons hotel.”

Edward Leenders, Managing Director
Links: boekhandel MENDO in ’t Huys. Rechts: detail van een van de privé-eventruimtes