Mooncake foodiebag

een culinaire tas met een boodschap

Een foodiebag vol eet- en drinkplezier is natuurlijk altijd welkom. Jonneke de Zeeuw, beter bekend als foodblogger Mooncake, heeft de nieuwste editie van haar Mooncake foodiebag gelanceerd. De tas laat zien hoe geweldig en divers het Nederlandse culinaire landschap eruitziet. De juni-editie staat in het teken van de leukste én lekkerste Indiase, Pakistaanse en Surinaams-Hindoestaanse invloeden op Nederland. Een heerlijk culinaire reis dus!

De foodiebag zit vol prachtige producten die Mooncake zelf zorgvuldig heeft geselecteerd. Om de culinaire reis compleet te maken, komt de tas samen met een Mooncake minigids met recepten, verhalen, kookvideo’s, een passende Spotify-playlist, een film- en kookboekenlijst, geheime restaurant- en winkeltips én een unboxing-video waarin Mooncake meer vertelt over de producten. Deze maand is het een vegetarische editie en is de tas toegespitst op de Indiase, Pakistaanse en Surinaams-Hindoestaanse (eet)cultuur.

Mooncake licht iedere maand een andere culinaire invloed op Nederland toe in de foodiebag. Hiermee wil Mooncake alle inwoners van Nederland, ongeacht hun roots, laten zien dat iedereen een onlosmakelijk en gelijkwaardig onderdeel van de maatschappij is. En niet ‘die exotische ander’. Ze hoopt dat iedereen zich op een dag 100% thuis mag voelen in Nederland en probeert met de foodiebag bij te dragen aan meer eenheid.

Mooncake startte met haar foodiebag tijdens het begin van de coronacrisis, om zo haar favoriete kleine ondernemers te steunen. Het bleek een groot succes en daardoor ook een hele fijne steun voor de Mooncake-helden. De producten voor de juni-editie worden ingekocht bij Mooncake-helden Saeed’s Curryhouse en Authentic India. Een deel van de recepten komt uit de koker van Paulami van @spicetripwithpaulami.

De foodiebag is verkrijgbaar vanaf € 45,-. Check mooncake.nl voor meer info!