mediterrane zonneschijn

Nieuw in het Conservatorium Hotel: BARBOUNIA

Het mediterraanse restaurant BARBOUNIA heeft haar deuren geopend in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Het restaurant haalt zijn inspiratie uit drie befaamde culinaire culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland. En om het regionale gevoel compleet te maken komen ook de omliggende culturen op subtiele wijze aan bod. Gevestigd in het Conservatorium Hotel, midden in het Museumkwartier – het luxueuze en culturele hart van de stad – biedt BARBOUNIA een unieke setting. Met zijn glazen plafond en aangrenzend terras is het een aanwinst voor Amsterdam. 

Chef Schilo van Coevorden omringt zich in de keuken met een team van chefs uit het mediterrane gebied. Zij brengen een hommage aan het zomerse mediterrane vakantiegevoel in de sfeer van la dolce vita. BARBOUNIA is niet zomaar een toevoeging aan het Conservatorium Hotel. Het is een op zichzelf staand concept: een omarming van de rijke diversiteit van meerdere mediterrane keukens. Voor Amsterdam is dit een noviteit die ongetwijfeld een warm onthaal gaat krijgen.

LEES OOK: 5X BRUNCHEN IN DE HOOFDSTAD

De Griekse naam BARBOUNIA is een eerbetoon aan een delicate vis uit de Middellandse Zee-regio: de rode mul. Met BARBOUNIA brengt Chef Schilo van Coevoerden de mediterrane zon naar het Conservatorium Hotel. ‘BARBOUNIA is mijn ode aan zonovergoten mediterrane vakanties. Na 13 jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren, iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken.’ Het et resultaat van Schilo’s droom is een unieke eetervaring die zowel de locals als internationale gasten aanspreekt. ‘We willen dat BARBOUNIA een plek is waar gasten de zon kunnen proeven, zien en voelen,’ zegt Schilo van Coevorden. 

Het interieur van BARBOUNIA is trouw aan het oorspronkelijke ontwerp, maar heeft een aangepaste mediterrane decoratie. Er is dagelijks live muziek. Er is een podium voor muzikanten en DJ’s. De algehele ervaring is geïnspireerd door het mediterrane gebied. Het menu omvat een gevarieerde selectie van gerechten, beginnend met dips zoals taramosalata, tzatziki, baba ganoush, geserveerd met smaakvol kristalbrood. Hiernaast zijn er pasta’s zoals lobster linguine en ravioli met ricotta en courgettebloemen. Het merendeel van de verse vis- en vleesgerechten krijgt een bereiding op de houtskoolgrill. Schilo’s signature dish is de gefrituurde Barbounia. Als dessert zijn er de huisgemaakte gelati.