De patissier van Parijs
Pierre Hermé: international king of pastry
Mocht je in buurt zijn van Le Bon Marché en trek hebben in iets culinairs dan ben je bij Café Pierre Hermé in de overdekte luxe foodhall Beaupassage aan het goede adres. Patissier Pierre Hermé is in Frankrijk en ver daarbuiten bekend vanwege zijn goedgevulde macarons in klassieke én exotische smaken. Hij verkoopT daarnaast een assortiment aan zorgvuldig gecreëerde taartjes. Hermé brengt ieder seizoen nieuwe macarons en taartjes uit alsof het moet concurreren met de Parijse fashion week. Over de smaken en texturen is uitvoerig nagedacht en elke reisinspiratie die Hermé opdoet in bijvoorbeeld Colombia of rondom de Middellandse Zee dient als voedingsbodem voor zijn toekomstige creaties.
In Café Pierre Hermé Beaupassage kun je tussen tien uur ’s ochtends en acht uur ’s avonds terecht voor zoete en hartige gerechten te midden van een trendy en sprankelend interieur van interieurarchitecte Laura Gonzalez. Voor de ontbijtfanaten is er de Petit déjeuner Parisien met de ‘gesigneerde’ cappuccino, thee of superromige chocolademelk. Tijdens de lunch kun je kiezen uit een variatie van voor- en hoofdgerechten zoals ceviche van dorade met koriander en framboos, tomatengaspacho, clubsandwich zalm en bavette met geroosterde sjalotjes. Met maar liefst elf desserts op de menukaart is er voor de zoetliefhebber vast iets lekkers te vinden, en dan laten we nog de achttien macaronsoorten buiten beschouwing!
Tekst: Marina de Massiac
Beeld: Pierre Hermé