Portugal

Restaurant NOMADS vervolgt haar wereldreis

Reislust en trek voor avontuur brachten de eigenaren van NOMADS al naar exotische bestemmingen. Van de ceviche en LomoSaltado uit Peru tot de shaksouka en falafel uit Jordanië. NOMADS stilt alle wanderlust vanuit… Amsterdam Oost. De ingrediënten en recepten uit Jordanië zijn weer ingepakt en maken plaats voor de volgende bestemming. This is your captain speaking. Next stop: Portugal. 

Wie de wereld over reist proeft cultuur, geschiedenis en tradities van eten terug in gerechten. En die smaken in ieder land anders. Jaap Kin en Thomas Mutsaers, de restauranteigenaren achter NOMADS, laten al die keukens proeven. Geen paspoort nodig. Enkel een tripje naar de Oranje Vrijstaatkade 55 in Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/BweJ3hzllDJ/

Spelen de reiskriebels en drang naar nieuw avontuur weer op? Dat komt goed uit want de derde reis brengt NOMADS naar Portugal. De afgelopen weken dompelde NOMADS zich compleet onder in deze Mediterrane keuken om vervolgens een koffer vol authentieke recepten en ingrediënten mee terug te nemen. Traditionele gerechten als Bacalhau Abras – gezouten kabeljauw met krokante aardappelsliertjes en olijven – en gezouten makreel met groente-escabèche en tomatenwater sieren vanaf 22 april het zonnige menu.

En niet alleen op het menu schijnt de zon. Vanaf het voorjaar t/m het najaar is het vakantiewaardig zonvangen op ‘t gigantische terras aan het water. 

Next stop…Brengt de volgende halte Litouwen? Of rookt in de nazomer de Zuid-Afrikaanse braai op ’t terras van NOMADS? Door het jaar heen reizen Mutsaers en Kin met hun chef naar nieuwe plekken om inspiratie op te doen voor hun volgende culinaire bestemming. Op die manier kookt NOMADS twee keer per jaar twee compleet verschillende wereldkeukens. Tussendoor wisselt de kaart binnen zijn cuisine. Grote gevestigde keukens laten de vakkundig globetrotters aan zich voorbijgaan. NOMADS trekt liever langs de wat minder bewandelde paden.

Next stop? Voor nu: Bestemming (nog) onbekend. Maar een tripje naar Portugal is voortaan op loop/fiets/OV-afstand.

NOMADS-amsterdam.nl