NIEUWE STANDHOUDERS

THE FOOD DEPARTMENT

Het iconische Magna Plaza is vanaf april het thuis van Amsterdams nieuwste foodhal. Eerder onthulde The Food Department al zijn eerste acht lokale smaakmakers. En nu, de volgende gang. Zes bekende en onbekende gezichten staan klaar om hun eigen stand op de tweede verdieping van het historische pand te betreden. Dit voorjaar opent The Food Department met 14 foodstands en 3 bars.

Toni Loco, THE BUTCHER, BEPITA, Van ’t Spit, Sushito, China Supreme, LIMALIMA en LIOS; zij waren de eerste acht standhouders die The Food Department introduceerde. Een mix van gerenommeerde namen, Amsterdams glorie en nieuwe ontdekkingen. En even divers als de hoofdstad zelf. De zes nieuwste standhouders zijn niet anders. Dit voorjaar voegen Ta Toru, Brut de Mer, Petit Gâteau, Matts Wonderland, DIMSUM DISTRICT en Taco’s & Tequila zich toe aan het Amsterdamse legioen van smaakmakers.

Ta Toru 
Rechtstreeks uit de keukens van o.a. Ron Gastrobar Indonesia en Hotel Jakarta onthullen de jongens van Ta Toru hier hun Molukse familiegeheimen. Saté ayam van oma, nasi kuning in een puntzak en vegasaté van de barbecue. Kleine gerechten zonder poespas, maar met veel smaak. Nu al onze favoriet!   

Brut de Mer  
Kakelverse Zeeuwse oesters, krokante calamaris en een ongekend lekkere lobster roll. Het is een kleine greep uit het ziltige repertoire van Brut de Mer. De visbar komt uit dezelfde koker als Van ’t Spit en heeft daarom kwaliteit even hoog op ’t lijstje staan. Met verse producten uit de juiste gebieden tijdens het juiste seizoen. 

Petit Gâteau 
De Parijzenaren verloren hun hart al aan de charmante tartelettes. Maar inmiddels is Petit Gâteau ook een echte Amsterdammer te noemen. De versgebakken taartjes worden vergezeld door andere traktaties zoals red velvet cake, macarons en éclairs. En uiteraard een echt Frans petit déjeuner.  

Matts Wonderland  
Het wonderland van Matts bestaat uit Amerikaanse klassiekers met een eigentijdse twist. Een variatie aan hotdogs, over the top milkshakes en goed gekruide frietjes. Eén enkeltje Matts Wonderland, alsjeblieft!  

DIMSUM DISTRICT  
Met hun roots in het succesvolle streetfoodrestaurant Shanghai Bistro start DIMSUM DISTRICT in het Magna Plaza een nieuw avontuur. Een menu vol met dimsum, rijkelijk gevulde bao buns, sesame & ginger chicken en black pepper soft shell crab – allemaal gemaakt om te delen, maar of dat lukt is nog maar de vraag.  

Taco’s & Tequila 
Het is een beter duo dan Bonnie en Clyde; Taco’s & Tequila. Bij deze nieuwkomer serveren ze moderne Mexicaanse tacos in een mix van traditie en trends. Wat dit betekent? Onverwachte toppings met échte tortilla’s en authentieke salsa’s.