Look for the stars

Uniek diner door sterren ónder de sterren

Look for the stars. Het is het bijzondere initiatief van Thomas van Santvoort, chef-kok van het met een Michelin-ster bekroonde Restaurant Flicka uit Kerkdriel. Hij gaat van 3 tot en met 9 augustus 2020 iedere dag een uitzonderlijke samenwerking aan met een andere sterrenchef, tijdens een uniek culinair event in Het Scheepvaartmuseum. Onder de glazen hemel van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam vormen ruim achthonderd lampen van de koepel de sterrenhemel die de culinaire gerechten iedere avond belichten. Dat wordt een wel héél bijzonder diner!

Op elke avond is er plaats voor slechts 150 gasten. Tijdens dit exclusieve event worden gasten ontvangen met champagne en vervolgens voorzien van een dagelijks variërend zesgangendiner, begeleid met bijpassende wijnen en tafelwater. Het diner wordt afgesloten met koffie en friandises. Uiteraard worden alle RIVM-richtlijnen in acht genomen.

Line-up voor deze culinaire week

Maandag 3 augustus kookt Richard van Oostenbrugge van Restaurant 212
Dinsdag 4 augustus kookt Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel
Woensdag 5 augustus kookt Dennis Huwaë van Restaurant Daalder
Donderdag 6 augustus kookt Soenil Bahadoer van Restaurant Lindehof
Vrijdag 7 augustus kookt Wilco Berends van Restaurant De Nederlanden
Zaterdag 8 augustus kookt Menno Post van Restaurant Olivijn
Zondag 9 augustus kookt Yuri Wiesen van Restaurant Wiesen

Ik ben trots op deze bijzondere samenwerking. De lockdown was een enorme schrik voor ons, we wilden de deuren van ons tweejarig restaurant niet sluiten. Dat kwam aanvankelijk hard aan, maar het past niet bij ons om de moed te verliezen. Wij hebben deze tijd gebruikt om een briljant culinair plan te bedenken, hoe mooi is dat! Een intieme sfeer op een unieke locatie, waar alle sterren zich centreren. Wij kunnen niet wachten om de gasten in deze prachtige omgeving te verwelkomen, en ze een onvergetelijke avond te bezorgen. Een culinair hoogtepunt in eigen land, samen ondersteunen we de Nederlandse economie.’

Thomas van Santvoort

Dit exclusieve diner heeft een waarde van €212,-. Meer informatie over het programma, het menu en reserveringen is te vinden op de website van Restaurant Flicka www.restaurant-flicka.nl/event/ en zal worden begeleid door gerenomeerd evenementenbureau Maxxime Events.