Verrukkulluk

TEXMEXGERECHT

Nacho’s met guacamole, taco’s en tortilla’s: mmmm! Allemaal onderdeel van de smaakvolle Tex Mex keuken! Maar wat is nou typisch Tex Mex? Santa Maria geeft ons antwoord én deelt een verrukkelijk recept dat je heel makkelijk thuis kunt maken.

De Tex Mex keuken is ontstaan door de mix van twee continenten. Mexico grenst aan het Amerikaanse Texas en door de immigratie troffen de verschillende culturen elkaar. Zo vermengden de Texaanse en Mexicaanse keuken zich. De Mexicaanse keuken bestond uit een menu van onder andere maïs, tomaten, avocado en bonen. Tortilla’s van maïs werden gevuld met deze ingrediënten. Deze gerechten kregen een Texaanse twist, door de tortilla’s bijvoorbeeld te frituren. Tex Mex was echter niet meteen de verzamelnaam voor de nieuwe etensstijl! ‘Tex Mex’ werd namelijk eerst vanaf 1920 gebruikt om de Mexicaanse inwoners van Texas (de Tejanos) aan te duiden. Pas later is men de nieuwe etensstijl ‘Tex Mex’ gaan noemen.

Taco’s, fajita’s, enchilada’s, burrito’s, quesadilla’s en nacho’s; het zijn allemaal Tex Mex gerechten. Het verschil zit hem echter in de bereiding van de tortilla en de vulling. Chili con carne en guacamole mogen natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van Tex Mex klassiekers. De stoofschotel met bonen en tomatensaus is gezond comfort food en guacamole kun je overal bij eten!

RECEPT: Zalmtaco met quinoapico & avocadodressing

Tried & tested! Deze zalmtaco naar recept van Santa Maria. De sappige zalm combineert perfect met de zachte avocadodressing en de verrassende quinoapico.

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor de zalm
500 g zalmfilet
1 zakje Santa Maria Fish Taco Seasoning Mix
1 el olie

Voor de quinoapico
2 dl gekookte quinoa
2 tomaten
1⁄2 potje koriander
2 dl water
1 limoen, het sap

Voor de avocadodressing
2 avocado’s, rijp
1 el ciderazijn
2 el olijfolie
1 tl zout
5 plakjes Santa Maria Green Jalapeño
50 ml water

Extra
1 verpakking Santa Maria Taco Shells
2 el fijngehakte koriander

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Kruid de vis met de kruidenmix en leg in een ingevette ovenschaal. Laat 15–20 minuten garen in de oven. Haal uit de oven en trek de zalm in stukjes met behulp van twee vorken.
3. Kook de quinoa volgens de instructies op het pak.
4. Snijd de tomaten en koriander fijn en meng met de quinoa en het water. Voeg het limoensap toe.
5. Mix alle ingrediënten voor de dressing in de blender tot een glad geheel.
6. Verwarm de taco’s in de oven. Vul ze met de quinoapico, de stukjes zalm en de avocadodressing. Werk af met fijngesnipperde koriander.

Tip: wist je dat Santa Maria het nummer 1 Tex Mex merk is, met een missie? No more boring meals. Stel je eens een gedekte tafel voor vol schalen met kleurrijk eten en spannende bijgerechten. Je raakt samen met vrienden en familie verwikkeld in gezellige gesprekken en gelach. Want samen nieuwe gerechten ontdekken zorgt voor veel plezier aan tafel… Dus waar wacht je op! Santa Maria maakt het makkelijker om heerlijke gerechten klaar te maken. Het is hun passie om je spannende recepten en combinaties uit alle hoeken van de wereld te laten ontdekken!