Christmas brunch

Zo creëer jij de perfecte kerstbrunch

Hoewel we kerst in intieme sfeer moeten vieren dit jaar, mag het er nog wel allemaal prachtig uitzien. Daarom delen wij hier de nodige inspiratie voor de perfecte kerstbrunch. Westwings Delia Lachance (Founder en Chief Creative Director Westwing) deelt hier heel veel kerstbrunchinspiratie én haar beste brunchtips. Get inspired!

Delia houdt van gezellige kerstbrunches. Voor haar is het vooral belangrijk dat er voor ieder wat wils is, maar ook dat haar gasten worden aangemoedigd om wat nieuws proberen. Delia heeft een paar kerstbrunchklassiekers. Bijvoorbeeld de overheerlijke zoete pannenkoeken, waar ze dit jaar speculoos aan toevoegt. Verse koekjes op mooie porseleinen borden of etagères met meerdere lagen zijn ook een must, net als verse sappen en vers fruit. Heerlijke kaasplateaus, mooi gedecoreerd op houten planken en versierd met noten, staan ook op haar tafel. En natuurlijk vers brood in de meest uiteenlopende smaken. Ook een heerlijke quiche, die heel makkelijk te bereiden is, ontbreekt nooit bij Delia’s brunches. Daarnaast zorgt Delia er altijd voor dat er een thermoskan koffie of thee op tafel staat, zodat niemand steeds op moet staan én zodat Delia als gastvrouw ook van haar eigen kerstbrunch kan genieten.

Brunch musthaves

Mimosa’s zijn voor Delia echt een must. Deze verfrissende mix van prosecco en sinaasappelsap is altijd goed en smaakt heerlijk. Ook de achtergrondmuziek is erg belangrijk voor een relaxte sfeer. Moderne kerstklassiekers als ‘Christmas with the Rat Pack’ of soft jazz zorgen voor een ontspannen sfeer en passen heel goed bij een knusse, uitgebreide winterbrunch.

Kerstbrunch decoraties

Een kerstbrunch zonder de juiste kerstdecoratie is natuurlijk als een kerstboom zonder lichtjes en versieringen. En vooral met kerst zijn de eettafel of het buffet in de keuken binnen no-time prachtig gedecoreerd. Kleine kleurrijke kerstmannen, glanzende vazen met geurige dennentakken en een paar decoratieve theelichtjes zorgen voor een warme, feestelijke sfeer. Wil jij je gasten extra verwennen? Een klein cadeautje dat decoratief op het bord is geplaatst staat ook heel leuk als tafeldecoratie. Ook mooie strikken in de klassieke kleuren wit en goud zien er prachtig uit op een bord. Voor een extra Christmas touch kun je de strikken ook rond de borden decoreren.

Kerstboom

Of het nu heel kleurrijk of iets subtieler is, Delia versiert haar kerstboom het liefst met kerstballen, kaarsen en andere decoratieve ornamenten uit één kleurenfamilie. Dit jaar kiest zij voor de kleuren grijs, beige en zilver. Deze kleuren domineren ook de rest van de kerstversieringen in huis. En ze matchen perfect met het dennengroen van de kerstboom!

Credits: Westwing