tijd voor snacks

Zo ga jij in no-time van ‘hangry’ naar ‘happy’

Ben jij niet te genieten als je honger hebt of krijg je wel eens een betekenisvolle blik uit je omgeving als je in de namiddag wat prikkelbaarder bent? Dan kan het goed zijn dat je last hebt van hangryness, het fenomeen dat optreedt als het stadium ‘trek’ is gepasseerd en een rommelende maag omslaat in een kettingreactie aan slechte emoties en beslissingen. Daar is nu een oplossing voor: snackmerk graze lanceert een webapp die door middel van een gezichtsscan meet hoe hangry jij bent. Hangry genoeg? Dan bezorgt Gorillas deze week in no-time een gratis graze-snack bij je aan de deur. Van hangry naar happy dus!

Bestaat dat echt, hongerchagrijn? Het antwoord lijkt ja: het is een natuurlijke reactie van de hersenen op een lege maag. De meest voorkomende verklaring is een te lage bloedsuikerspiegel, waardoor je hersenen functies als zelfbeheersing tijdelijk op een laag pitje zetten. Het fenomeen komt zelfs zo vaak voor dat er een woord voor is bedacht: hangry, een samenvoeging van hungry en angry. Hoewel hangryness een natuurlijk proces is waar je weinig aan kunt doen, behoort voorkomen gelukkig wel tot de mogelijkheden.

Don’t be hangry, be happy! Daar zorgt graze voor met de introductie van de hangry-scanner. De app meet aan de hand van je gezichtsuitdrukking hoe hangry jij op dat moment bent. Hangry genoeg? Dan kun je via bezorgservice Gorillas* je favoriete graze-snack in je digitale mandje mikken en deze week in no-time gratis thuis of op kantoor laten bezorgen. Zo heb je snel een lekkere en verantwoorde snack binnen bereik op het moment dat je die het hardst nodig hebt. Benieuwd hoe hangry jij op dit moment kijkt? Probeer de scanner hier zelf uit!

* Gorillas is beschikbaar in: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Graze-snacks worden gratis door Gorillas bezorgd tussen t/m 7 november, zolang de voorraad strekt.