Wereld Bijendag

5 tips voor een betere leefomgeving voor de bij

Vandaag is het Wereld Bijendag. Deze dag staat in het kader van het belang van de bij voor de samenleving. Bee & Flow Manuka-honing is één van de vele producten die afhankelijk is van het bestaan van de bij. Naast overheerlijke honing zullen ook veel groenten en fruit soorten verdwijnen zonder bestuiving van de bijen. Bee & Flow Manuka honing tipt hoe jij kunt bijdragen aan een goede leefomgeving voor de bij.

Tip 1: Creëer een bloemenparadijs

Net zoals jij wordt verleid door heerlijk eten, zijn bloemen onweerstaanbaar voor bijen. Breng een bezoekje aan de bloemenwinkel en koop een paar fruitstruiken, een meidoorn, gewone brunel of een andere bloem die bloeit in deze tijd van het jaar.

Tip 2: Gebruik geen pesticiden

De zon schijnt, de temperaturen gaan omhoog en dat betekent dat de insecten weer opduiken. Hoe vervelend ze ook kunnen zijn, ze spelen een belangrijke rol in de natuur. Pesticide is levensbedreigend voor de bij, dus wees niet te snel geneigd om bestrijdingsmiddelen aan te schaffen.

Tip 3: Kans om te nesten

Wil je echt de bij helpen? Creëer een goede nestplaats. Rotte stronken, holle twijgen en holletjes in de grond zijn de beste nestplaatsen. Staan in de winter die uitgebloeide planter er niet meer mooi bij? Laat er dit jaar een paar staan voor de bijen.

Tip 4: Een bijenhotel

Het staat leuk in de tuin en je helpt de bij. Er zijn voldoende plekken waar je een bijenhotel kunt kopen. Groot, klein of gemiddeld het is maar net wat bij jou tuintje past. Hier kunnen wilde bijen hun eitjes inleggen. In een creatieve bui? Maak je eigen bijenhotel.

Tip 5: Minder vaak het gras maaien

Heb je altijd een strakke tuin? Sla deze keer een dagje maaien over. Dit zorgt voor voldoende toegankelijk voedsel voor de bij. Tussen al dat hoge gras staan namelijk bloemetjes die de bij gebruikt om te eten.