Spring cleaning

De fijnste milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Een heerlijk schoon en fris huis, zónder dat je daar chemische schoonmaakproducten voor hoeft te gebruiken? Vaak zijn schoonmaakmiddelen helaas niet heel goed voor het milieu, maar gelukkig komen er steeds meer milieuvriendelijke alternatieven. Op zoek naar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen in plaats van al die chemische rommel? Wij delen hier de fijnste producten die beter zijn voor het milieu en ook perfect zijn voor je grote voorjaarsschoonmaak.

SophieGreen

SophieGreen is het nieuwe, slimme schoonmaakproduct dat verder gaat dan een fris en schoon huis. SophieGreen zorgt óók voor een schone wereld, samen met jou. Een kleine moeite, maar met een wereldse impact. SophieGreen houdt van de natuur en dat ruik je – van een tikkeltje speels en rebels tot oude en vertrouwde geuren. SophieGreen’s geuren bevatten heerlijke ingrediënten die al generaties lang geliefd zijn, zoals citroensap, soda, groene zeep en eucalyptus. SophieGreen mixt dit met thee, sinaasappel en patchouli.

Method

Method’s producten bestaan volledig uit plantaardige schoonmaakkracht en biologisch afbreekbare ingrediënten die van schoonmaken een feestje maken. In flesjes gemaakt van flesjes, vegan-friendly en niet getest op dieren. De flesjes zijn er in alle kleuren van de regenboog en fleuren je schoonmaakroutine helemaal op.

ZO

ZO is een nieuwe manier van schoonmaken: makkelijker, hygiënischer, voordeliger én vegan. Verpakt in recyclebare zakken en strak ontworpen sprayers die je graag op hotspots in je huis neerzet. Schoonmaken kan zomaar iets worden waar je tegenop ziet of wat te lang blijft liggen. Maar als je ervoor zorgt dat je schoonmaakmiddelen voor het grijpen liggen, verlaag je de drempel voor jezelf én voor je huisgenoten. Daarom heeft ZO extra veel aandacht besteed aan het ontwerp van alle verpakkingen: amber- en onyxkleurige sprayxers die zo mooi zijn dat je ze op het aanrecht, de wastafel of de vensterbank laat staan. Want, zo redeneert ZO, als je schoonmaakspullen toegankelijk maakt, wordt schoonmaken dat ook.

© ZO Schoon by Roos Oosterbroek dRaw studio

Marcel’s Green Soap

Marcel’s gootsteenkastje stond vol met agressieve, chemische spullen waar de wereld niet bepaald schoner van wordt. Dat moest anders kunnen: een schoon huis én een gezonde planeet. Als alleenstaande vader met drie dochters was Marcel’s huishouden de perfecte plek voor experimenten om milieuvriendelijke zeep te maken, en als je toch bezig bent, maak je ook iets dat lekker ruikt. En dat is zeker gelukt! Marcel blijft altijd bezig om zijn drie beloftes waar te maken: Marcel’s Green Soap ruikt fantastisch, is heerlijk in gebruik en is ook eco-vriendelijk.

https://www.instagram.com/p/CMru_JWr0p4/

Kinfill

Kinfill staat voor moderne homecare voor mensen die geven om een schone toekomst. Kinfill biedt een collectie milieuvriendelijke schoonmaakproducten die ontworpen zijn om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen. Kinfill’s 100 procent biologisch afbreekbare geconcentreerde schoonmaakmiddelen zijn bedoeld om thuis met kraanwater te vermengen in een duurzame fles van Italiaans glas, met een duurzaam design die ook prachtig staat in je interieur.

https://www.instagram.com/p/CDE4Dj1Fnkp/

Seepje

Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers, afwasmiddelen, wasverzachters én handzepen van de beste ingrediënten uit de natuur. Zoals de schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht uit India en Nepal. De missie van Seepje? Een schonere en mooiere wereld! Voor alle belanghebbenden én hun omgeving wil Seepje samen het wassen en poetsen weer leuk maken.

https://www.instagram.com/p/CLtLW8zKSKw/

Ecover

Ecover gelooft in een clean leven, met cleane waarden en cleane producten. Hun missie is en blijft: bewijzen dat ze én de planeet kunnen redden én producten ontwikkelen die grondiger dan grondig schoonmaken. Van wasmiddel en huishoudproducten tot persoonlijke verzorging. En het ruikt ook nog eens heerlijk!

https://www.instagram.com/p/CJVnYo4jobT/

Credits hoofdfoto: Maureen Powel voor method