Internationale Museumdag

Digitale museumbezoekjes

Vandaag vieren we Internationale Museumdag. Een dag die volledig in het teken staat van kunst en cultuur. Dit jaar ligt de focus op thema’s als gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit. Dit jaar vieren we het anders dan normaal, maar om toch te kunnen genieten van prachtige kunst bieden verschillende musea online de meest bijzondere collecties en rondleidingen aan. Reis de wereld virtueel rond en bezoek de meest bijzondere kunstcollecties!

Miraikan

Het Miraikan in Tokio is hét wetenschapsmuseum van Japan. Een absolute must see voor wetenschapliefhebbers. Dit hypermoderne museum is allesbehalve saai. Het is gewijd aan toekomstonderzoek en innovatie van robot en mens en is de thuisbasis van verschillende robots. Alle facts over robots kom je te weten tijdens de online exposities van het museum via Google Arts & Culture.

Het Neon Museum

Wie denkt aan Las Vegas, denkt waarschijnlijk aan de grote neonletters langs de strip. De stad heeft hier zelfs een heel museum aan gewijd: het Neon Museum. Het museum heeft samen met filmregisseur Tim Burton een nieuwe collectie uitgebracht genaamd Lost Vegas: Tim Burton @ The Neon Museum. De collectie is ontwikkeld door de filmregisseur zelf en is zijn eerste collectie die sinds 2009 in Amerika te zien is. Het geeft een kijkje in zijn brein en toont zijn meest memorabele herinneringen aan Las Vegas. Check een unieke nachtrondleiding via het YouTubekanaal van het museum!

The Art Museum

Kunstliefhebbers die fan zijn van 19e-eeuwse kunst moeten zeker een virtueel bezoekje brengen aan The Art Museum in Riga, Letland. Met de online collectie The Secret of Arts is in the Details ga je even terug in de tijd door te genieten van meesterwerken van Adrian Ludwig Richter. De collectie zoomt in op de kleine details uit verschillende schilderijen, bustes en andere historische voorwerpen. Een bijzondere manier om kunst door de ogen van de kunstenaar te zien.

The Metropolitan Museum of Art

Het Met Gala, het grootste mode-event van het jaar, vindt ieder jaar plaats bij The Metropolitan Museum of Art in New York. Dit jaar is het gala voorlopig uitgesteld maar modeliefhebbers kunnen tóch genieten van de meest iconische merken in de geschiedenis van mode met de online exposities van The Met, waar het museum meer dan 5.000 jaar aan kunst presenteert. Van extravagante baljurken van Christian Dior tot het modernisme met Coco Chanel – deze collecties wil je niet missen! Al dit moois check je hier.

Queen Sirikit Museum of Textiles

Het Queen Sirikit Museum of Textiles in Thailand is een geschenk van Hare Majesteit Koningin Sirikit en haar liefdadigheidsorganisatie de SUPPORT Foundation aan de inwoners van Thailand. De stichting werd opgezet om de productie van traditioneel Thais handwerk verder te supporten. In de online expositie Dressing Gods and Demons: Costume for Khon wordt een selectie aan handgemaakte Khonkostuums, maskers en juwelen getoond én leer je de geschiedenis achter de delicate voorwerpen. Check de expositie hier!