Must visit

Expositie van fotograaf Bastiaan Woudt

Fotograaf Bastiaan Woudt is de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot één van de grootste namen binnen de wereld van hedendaagse fotografie. Zijn signature is onmiskenbaar: sober, abstract en toch scherp, met extreme focus op details. Voor zijn nieuwe boek ‘Peak’ trok hij een maand land door de bergen van Nepal. Zijn reis leverde adembenemende beelden op die te zien zijn in ‘Peak’ én tijdens zijn expositie bij de Kahmann Gallery!

Bastiaans expeditie van 26 dagen brengt hem naar de vaak niet bewoonde gebieden rond Mount Annapurna, waar hij tot bijna 6000 meter klimt. Het levert prachtige beelden op die, naast de landschappen en stillevens, ook de trotse Nepalese bevolking tonen die hij onderweg tegenkomt. De mooiste en meest indrukwekkende beelden zijn gebundeld in ‘Peak’. Een absolute musthave voor je boekencollectie of als eyecatcher op je koffietafel.

Bastiaan heeft zich in de loop der jaren niet laten tegenhouden door de conventies van de traditionele kunstwereld. Deze visie zorgde voor zijn nu al bewonderenswaardige oeuvre. In 2014 ontving Bastiaan een nominatie voor de SO Awards, in 2015 werd hij uitgeroepen tot New Dutch Photography Talent en in 2016 bestempelde het British Journal of Photography hem als een van ‘the ones to watch’. Woudt maakte fotoseries van zijn reizen naar Marokko (Karawan – 2016) en Oeganda (Mukono) – 2017). Het Mukono-project was een samenwerking met Marie-Stella-Maris Foundation.

Expositie

De prachtige beelden die Bastiaan maakte tijdens zijn indrukwekkende reis door Nepal zijn van 12 september t/m 30 november te zien tijdens zijn solo-expositie bij Kahmann Gallery, aan de Lindengracht 35 in Amsterdam. De expo is geheel gebaseerd op de adembenemende beelden uit het nieuwe boek ‘Peak’.

Check de website voor meer info!