Haute Auctions

Het nieuwe online veilingplatform voor high-end fotografie

Haute Auctions is dé plek voor fotoliefhebbers en kunstverzamelaars. Het nieuwe online veilingplatform staat vol belangrijke 20e-eeuwse en hedendaagse werken, die worden geveild door een selectie experts. Ideaal om een uniek high-end stuk te scoren voor aan de muur!

Onder andere werken van Helmut Newton, Henri Cartier-Bresson, Bastiaan Woudt, William Klein, Desiree Dolron, Jasper Krabbé en Ed van der Elsken worden geveild. Onder de stukken bevinden zich unieke portretten van Andy Warhol, Linda Evangelista, Cindy Crawford en Arnold Schwarzenegger. Zowel diehard fotografieliefhebbers die zoeken naar limited editions, als mensen die zoeken naar iets moois voor aan de muur kunnen meedoen met de veiling. In totaal zijn er 63 loten met een waarde tussen de €500 en €100.000.

Helmut Newton – Veruschka in Nice
William Klein – Moves + Pepsi, Harlem, New York

Via hauteauctions.com kunnen potentiele kopers in korte video’s meer van de foto en achtergrond te weten komen. Bijvoorbeeld over de totstandkoming van het beeld, het gevoel voor schaal en de uitstraling. Ook bijzondere, out of the box-objecten worden geveild. Zo wordt onder andere het object ‘BUTT X-Ray’ meegenomen – een röntgenfoto van een speelgoedautootje in het rectum van televisiepersoonlijkheid Ryan Dunn, gemaakt in de film Jackass: The Movie uit 2002. Dit object is in eerste instantie niet gemaakt om kunst te zijn, maar is een onuitwisbaar stuk geschiedenis in de mediacultuur.

Haute Auctions is een initiatief van kunstverzamelaar, galeriehouder en uitgever van fotoboeken en fotografiemagazines Roy Kahmann. Roy Kahmann zet zich sinds jaar en dag in voor fotografen en lanceert Haute Auctions uit zijn blijvende verlangen om de fotografiewereld een nieuwe impuls te geven. Hij wil de topwerken van kunstfotografen prominenter online aanbieden, en tegelijkertijd Nederlands onontdekt talent meer exposure geven. Andere specialisten binnen het team van Haute Auctions zijn curator en medeorganisator Margitte Verwoerdt – voormalig specialist Post-War & Contemporary Art bij Bonhams, en adviseur Jop Ubbens – voormalig directeur Christie’s Nederland.

Vanavond is de eerste Haute Auctions-veiling. Check hauteauctions.com voor alle info.

Jasper Krabbé – Marrakech
Bastiaan Woudt – Varusa Dress
Sante D’Orazio – Linda Evangelista St Barths Italian Vogue 1997