Double Dutch

Kunstenaarsduo Inez & Vinoodh lanceert goede doelen-app

Het wereldberoemde kunstenaarsduo Inez en Vinoodh lanceert ‘Double Dutch’ – een nieuw digitaal platform om online te doneren aan goede doelen. Double Dutch maakt het mogelijk om online giften te combineren met digitale kunstwerken van bekende kunstenaars als Derrick Adams, Sterling Ruby en Jamie Reid. Ook topmodel Gigi Hadid heeft werk gecreëerd voor het platform. De aangesloten internationale goede doelen richten zich op belangrijke thema’s als klimaat, inclusiviteit, gelijkheid en bestrijding van COVID-19. 

Het Nederlandse kunstenaarsduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin raakte geïnspireerd raakte door de grote aantallen cadeaus die ieder jaar weggegooid worden na de feestdagen. Ze vroegen zich af wat het perfecte cadeau is om liefde en dankbaarheid uit te drukken en hoe brengen ze dat naar een grotere schaal kunnen brengen. Het duo denkt dat ze door kunst, een goede boodschap en geld te combineren, verspilling kunnen verminderen en echt kunnen bijdragen aan ‘het grotere plaatje’. Met het platform gebruiken ze hun creatieve netwerk voor een goed doel en brengen ze jonge kunstenaars onder de ogen van een breder publiek. Via Double Dutch kun je een kaart met kunstwerken kopen en naar een vriend sturen. Aan de digitale kunstwerken wordt een geldbedrag gekoppeld, dat naar een goed doel naar keuze gaat. De opbrengsten van de kaart worden 50/50 gedeeld met de kunstenaar, die dan ook de mogelijkheid heeft om zijn of haar deel van de opbrengst te schenken aan een goed doel naar keuze.

Met een indrukwekkende lijst aan deelnemende creatives, is er keuze voor ieders smaak. Inez en Vinoodh hebben samen met curator Francesco Bonami werk verzameld van zowel iconen uit de kunstwereld als opkomende talenten. Kunstenaars en creatievelingen zoals Urs Fischer, Maurizio Cattelan & Pierpaolo Ferrari, Derrick Adams, André Saraiva, Cindy Sherman, Sterling Ruby, Jamie Reid, Es Devlin, Jordan Wolfson, Marilyn Minter, Gigi Hadid en Richard Prince delen het Double Dutch podium met opkomende artiesten zoals Fernando Monroy, Leah Tinari, Daria Birang, Langley Fox en Tyson Johnson.

Het platform biedt leuke functies voor zowel de gever als de ontvanger via een platform en een app, waardoor een veilig en gemakkelijk geef-proces wordt gegarandeerd. Alle opbrengsten gaan daadwerkelijk naar het gekozen goede doel. Ook kan het platform worden gebruikt voor het aanvragen van contante giften voor een bepaald goed doel, zodat je zelf ook geld kunt inzamelen voor thema’s en goede doelen die jij belangrijk vindt. Daarnaast kun je jouw eigen digitale wall of art creëren, door kaarten en goede doelen te selecteren en vervolgens tentoon te stellen op je eigen Double Dutch-pagina. De Double Dutch website en app zijn vanaf nu te bezoeken en downloaden via doubledutch.cash.