endless summernights

Zó blijf je warm tijdens een avondje in de tuin

In de zomer is er niets fijner dan tot ‘s avonds laat in de tuin gezellig te kletsen met vrienden of familie. Het koelt alleen vaak al gauw af en als er een briesje op komt, verhuist het feestje meestal snel weer naar binnen. En dat terwijl dit helemaal niet nodig is! Er zijn namelijk een hoop (kleine) aanpassingen die je kan doen aan je tuin om te zorgen dat het er heerlijk warm blijft, ook als de temperaturen omlaag gaan. In dit artikel vind je een paar handige tips.

1. Een fikkie stoken in de vuurkorf

Maak het ouderwets gezellig met een vuurkorf in de achtertuin! Het kampeergevoel in eigen tuin was nog nooit zo makkelijk te krijgen. En wat dacht je van de lekkere snacks zoals geroosterde marshmallows klaarmaken voor de visite? Vuurkorven komen in allerlei verschillende vormen en maten, dus er is er vast wel een die goed bij jouw tuin past.

Vergeet hierbij alleen niet dat de rookgeur snel in haar, kleding en meubilair trekt en dat je na een avondje met de vuurkorf ook vaak last van je ogen kan krijgen door de rook. Als je midden in een drukke stad woont, zijn je buren misschien ook niet altijd even blij met zo’n vuurkorf.

2. Warmtedekens en -kussens

Kussens en dekens op je loungebank die je de hele avond door warm houden: wie wilt dat nou niet? Met een warmtedeken van Stoov kies je niet alleen voor comfort, maar ook voor stijl. Daarnaast heb je geen zorgen over gedoe met stekkers en stopcontacten buiten, want zowel de deken als het warmtekussen zijn draadloos. Daardoor zijn ze ook nog eens makkelijk naar binnen en naar buiten te verplaatsen. Kies uit verschillende stoffen, kleuren en maten en maak van jouw loungebank een heerlijk warme en knusse plek!

3. Maak je eigen urban jungle

Met behulp van een aantal grote planten in de tuin kan je je eigen beschutting voor de zithoek maken. Dat ziet er niet alleen ontzettend gezellig uit, maar zorgt er ook voor dat je uit de wind blijft zitten. Zo zorg je er ook nog eens op een duurzame manier voor dat je lekker lang buiten kan blijven zitten, en ben je dat koude briesje de baas.

4. Zorg voor een overkapping

Met het Nederlandse weer weet je nooit zeker of er een bui in de lucht hangt. Om jouw tuinfeestje niet in het water te laten vallen kan je dus zorgen voor een overkapping boven je zitplekken. Je kan dit groots aanpakken door dit te laten bouwen door professionals, maar er zijn natuurlijk ook goedkope renter-friendly opties zoals het ophangen van een zeil. Zorg er dan wel voor dat dit zeil naar beneden afloopt, zodat het niet al het water opvangt en onder het gewicht bezwijkt. 

5. Onvergetelijke nachten

Zo’n zwoele zomeravond in de tuin brengt vaak niet alleen goede gesprekken met zich mee, maar ook mooie herinneringen. Zorg daarom dat je zo lang mogelijk kan genieten van jouw tuinfeestje en heerlijk warm kan blijven met de bovenstaande tips!