My golden lifestyle rules

Sarah Chronis

Beauty Sarah Chronis is momenteel te zien in de serie ‘Nieuwe Buren’. In deze rubriek vragen we de actrice naar haar gouden lifestyleregels. 

‘Hoe meer je geeft, des te meer te ontvangt; liefde. Zonder liefde kan ik niks bereiken. Maar het allerbelangrijkste is de liefde voor jezelf. Daar begint het mee. Accepteren wie je bent. Dat heeft bij mij wel even geduurd. Tot mijn 27e was ik best wel bezig wat andere mensen van mij vonden en ik kon daar heel onzeker van worden. Nu ben ik 33 en kan mij dat niks meer schelen. Dit is wie ik ben. Een hele bevrijding.

Voeding. Voor ik ga slapen verheug ik mij al op het shakie-ontbijt van de volgende ochtend: vers fruit, havermout, amandelmelk en allemaal superfood in de mixer. Heerlijk! Oh en trakteer jezelf vooral af en toe op een taartje!

Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te bewegen. Ik sport normaliter bij Kleaverhealth in Amsterdam bij een personal trainer. Het heeft echt mijn leven veranderd. Ik zit lekkerder in mijn vel en heb energie voor honderd!

Mijn vrienden zijn enorm belangrijk voor mij. Ik heb een club vriendinnen die ik al vanaf de basisschool ken. Heel bijzonder! Zij sturen mij al vijfentwintig jaar de juiste richting op.

Een keer per jaar probeer ik een lange reis te maken. Op avontuur met mijzelf. Het geeft mij de tijd en focus om stil te staan wie ik ben, om te relativeren, rust te krijgen en nieuwe inspiratie op te doen. 

Stiekem ben ik best wel bezig met mijn huid gezond te houden. Elke ochtend en avond maak ik mijn gezicht schoon en hydrateer ik het met een vitamine E-olie. Een keer per week doe ik een peeling en masker. 

Ik probeer in mijn leven te werken en niet andersom. Dat betekent dat ik mijn carrière niet het belangrijkste in mijn leven maak. 

En als allerlaatste: geniet van elke dag. Kijk goed naar al het moois om je heen en wees dankbaar voor wat je hebt.’

Tekst Sanne van Kuijck
Fotografie Kiki Reijners