My golden lifestyle rules

Nienke Plas

Eerlijkheid, grove humor en enorm veel gezelligheid beschrijven Nienke Plas. Ze is in 2016 begonnen op YouTube met haar welbekende ‘HAHALOG’, is vlogger, presentatrice, cabaretier, stand up comedian en entertainer pur sang. Oftewel, een all-in-one powerwoman! Lees hier Nienke’s gouden lifestyleregels.

‘Positief zijn, zelfs als het tegenzit en het voelt alsof een intercity over je kleine teen raust. Tel je zegeningen, je hebt nog negen tenen over die wel intact zijn. Iedere week probeer ik tijd te maken om te bedanken. Voor alles wat ik heb, daarna voel ik me toch een partij happy!

Lach iedere dag meerdere keren. Wanneer je lacht ben je gelukkig en dat is de status waarin je zoveel mogelijk wilt verkeren. Soms moet je een comedy opzetten om die lach op je eigen gezicht te toveren maar vaak is een bel-date met een vriendin al voldoende om even goed de blokjes aan te spannen. Vertel gewoon je week en wat er misging. Zodra zij haar week vertelt lig je zeker een keer in een scheur.

Probeer georganiseerd te zijn. Ik ben zelf een geweldig grote chaoot en stapje voor stapje begint daar verandering in te komen. Dit zorgt voor overzicht en brengt rust in de tent. Deze regel kan de vaart er een beetje uit halen zodat je het gevoel hebt dat er geen tijd is om alles voor elkaar te krijgen.

Houd van jezelf! Dit kan op zoveel verschillende manieren. Verwen jezelf met een mooie tas of vrije dag en met chocola op de bank. Zorg goed voor jezelf, ga naar de kapper, laat je wenkies plukken, verven of vastleggen voor een jaar. Maar ook, zorg goed voor jezelf. Probeer gezond te zijn en te blijven. De kans is groot dat je nog heel lang met je lijf en geest deze aarde moet trotseren.

Sta open voor andere mensen en hun mening. Kritiek ontvangen kan soms heel lastig zijn en vooral wanneer die mensen dicht bij je staan. Echter zijn dit wel vaak de mensen die het met je menen dus wees bereid om hiervoor open te staan. Of dit nou op carrièregebied is of hoe je omgaat met je partner in een relatie; luisteren en leren van anderen kan vaak heel verrijkend zijn.

Investeer in je dierbaren. Of je nu een eigen bedrijf runt of huismama bent, iedereen heeft het druk. Een telefoontje of appje sturen is een kleine moeite. Het gaat er niet om wie het laatst contact heeft gezocht maar of je aan elkaar denkt en dat kenbaar maakt. Op het moment is mijn leven zo druk en hectisch dat ik soms ‘vergeet’ mijn familie en vrienden aandacht te geven. Natuurlijk hebben zij daar begrip voor maar het moet wel tweerichtingsverkeer blijven. Wanneer ik onder de douche sta en iemand schiet in mijn hoofd pak ik direct de telefoon en stuur ik een berichtje, anders ben ik het allang vergeten wanneer ik mijn haar sta te föhnen.

Get out of your comfort zone. Deze gouden lifestyleregel mag wel op nummer één van mij! Door deze te volgen ga je pas echt magische dingen meemaken. Dan zie je pas hoe mooi je leven kan zijn. Ja, dat warme vertrouwde badje is wel lekker maar buiten de lijntjes is het pas echt feest. Dus niet alleen dromen maar vooral alles najagen wat je wilt bereiken. Ook al is het eng of moeilijk. De overwinning is daardoor extra lekker!

Wees impulsief op z’n tijd. Ik houd ervan als alles gestructureerd en volgens plan gaat – geloof me, hierbij heb ik hulp nodig al dan niet volledige assistentie – maar af en toe kun je best niet heel lang nadenken over die pumps die je hebt gespot. Als je de rest van de maand daardoor geen droog brood en tapwater hoeft te nuttigen zeg ik, meenemen!

Raak elkaar aan. Knuffelen is gezond, een aai over de bol of een knijpje in iemand zijn schouder dan vast en zeker ook. Res en ik proberen elke dag tijdens het werken een knuffelmoment te hebben. Dit gebeurt absoluut niet geforceerd ofzo haha. Maar wanneer je beide in de keuken staat om een koffie of thee te maken, kun je net zo goed elkaar vasthouden tot het water gekookt is.’