EIGENTIJDS EN HERKENBAAR

Nu te bewonderen: foto-expositie Erwin Olaf voor Introdans in Museum Arnhem

Vanaf nu tot en met 21 januari te zien in Museum Arnhem: Erwin Olaf voor Introdans. Deze foto-expositie is een eerbetoon aan de onlangs overleden fotograaf Erwin Olaf. In deze expositie worden foto’s tentoongesteld, die Olaf tussen 1997 en 2012 voor het Arnhemse dansgezelschap Introdans maakte en die gebruikt werden als campagnebeeld. Het heeft geresulteerd in een serie prachtige, eigentijdse en zeer herkenbare beelden. Hij fotografeerde de bewegingen van de dansers hierbij vaak vanuit een modieuze invalshoek.

Meesterfotograaf Erwin Olaf overleed onverwachts in september 2023 en laat een diepe leegte na, maar zijn werk zal altijd blijven inspireren. Museum Arnhem en dansgezelschap Introdans willen met deze bescheiden tentoonstelling de geliefde kunstenaar opnieuw eren en herdenken. De foto’s, waaronder de laatste foto van de Introdansdirectie die Olaf in 2021 maakte, bieden een bijzondere inkijk in zijn bijdrage aan de Nederlandse kunst- en danswereld.

Ook in de collectie van Museum Arnhem zijn bijzondere werken van Erwin Olaf te vinden. Zo was er in 2013 onder de titel Regressive een solotentoonstelling van zijn werk te zien. Dat was ook de Nederlandse première van de installatie The Keyhole; een sleutelwerk in zijn oeuvre dat is opgenomen in de collectie van Museum Arnhem.

Erwin Olaf voor Introdans is vanaf nu tot en met 21 januari in De Koepel van Museum Arnhem te zien. Het gaat hier om een bescheiden presentatie van beelden die Erwin Olaf in opdracht van Introdans maakte.